Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VID konfiscē 128 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde, veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, novērsa 128 000 cigarešu (6400 paciņas) un 3050 gramu karsējamās tabakas kontrabandu, portālu Diena.lv informēja VID.

Nelegāli pārvietotās preces bija noslēptas kravas automašīnas rezerves riteņos un kravas vilciena vagona konstrukcijās.

VID informēja, ka 17.jūlijā Grebņevas muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonām, veicot no Krievijas iebraukuša kravas transportlīdzekļa skenējuma attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētām precēm puspiekabes rezerves ritenī, informē VID. Padziļinātās kontroles laikā, noņemot riepu no diska, muitnieki atklāja, ka riepā ir noslēptas 1320 paciņas cigarešu Camel ar Kazahstānas akcīzes markām.

Turpinot kontroli, muitnieki konstatēja, ka kontrabandas cigaretes ir noslēptas vēl divos rezerves riteņos. Tajos atradās 2270 paciņas cigarešu Marlboro un Kiss bez akcīzes markām, 500 paciņas cigarešu Kent ar Baltkrievijas akcīzes markām un 10 paciņas cigarešu Kiss Menthol ar Krievijas akcīzes markām. Papildus tika atklāti arī vairāki iepakojumi karsējamās tabakas Heets bez akcīzes markām.

Slēpjot kontrabandas preces rezerves riteņos, tika mēģināts nelegāli ievest Latvijā kopā 82 000 cigarešu (4100 paciņas cigarešu) un 3050 gramus karsējamās tabakas.

Tajā pašā dienā Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, muitas kinologs ar darba suni atklāja, ka kāda vagona augšējās daļas konstrukcijā noslēpti 46 000 cigarešu Premjer un NZ ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Abos gadījumos pieņemti lēmumi par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu. Lietas materiāli par Grebņevas MKP atklāto pārkāpumu nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšan

Top komentāri

īpaši stulbs
ī
malači,nav ko pīpēt indīgos dūmus
senču ols
s
nu man nav saprotams , ir vai nav kontrabandai lobijs saeimā . Nu ja atrod tos smēķus , kapēc nevar sagaidīt kurš nāks pakaļ? tad ņem ciet un ar lodāmaru dīr*ā , vai kārstu pletīzeri uz pau*iem , kamēr atzīstas , kas preci pasūta . Citādi jau tas nekad nebeigsies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas