Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 3. septembris
Bella, Berta

Liepājā slēgs pasta nodaļas Karostā un pilsētas centrā

Liepājā no 14.augusta darbību pārtrauks Karostas pasta nodaļa, savukārt centra pasta nodaļas darbā pārmaiņas gaidāmas no 18.oktobra, aģentūru LETA informēja "Latvijas pasta" komunikācijas un filatēlijas daļas komunikācijas speciāliste Inita Fedko.

Viņa apgalvo, ka, neskatoties uz divu pasta nodaļu slēgšanu, VAS "Latvijas pasta" pakalpojumi joprojām būs plaši sasniedzami visiem liepājniekiem. Īpašu vērību "Latvijas pasts" pievērš gan pakomātu pieejamībai, gan pārskata pasta nodaļu atrašanās vietas un to darba laikus.

Salīdzinot ar Liepājā apmeklētāko - Rietumu centra - pasta nodaļu, Karostas pasta nodaļā vidēji ik dienu iegriežas par 70% mazāk klientu, bet Liepājas centra pasta nodaļā - par 24% mazāk apmeklētāju.

Kā skaidro Fedko, sniedzot cilvēkiem iespēju dažādus paku sūtījumus saņemt un nosūtīt "Latvijas pasta" pakomātos, nepieciešamība apmeklēt vietējo pasta nodaļu klātienē ir būtiski sarukusi. To apliecina arī Karostas nodaļas pieredze, kur pēc pakomāta uzstādīšanas Sila ielā 3, ko ikviens var izmantot sev ērtākajā laikā, nerēķinoties ar pasta nodaļu darba laika ierobežojumiem, fiksēts būtisks klātienes apmeklējumu skaita samazinājums.

Patlaban Liepājā veiksmīgi darbojas jau deviņi "Latvijas pasta" pakomāti. Tie uzstādīti plašā pilsētas teritorijā, lai būtu viegli pieejami no dažādām lokācijām: Klaipēdas ielā 62, Esperanto ielā 2/8, Ganību ielā 171, Krūmu ielā 45/47, Ganību ielā 182, Parka ielā 12, O. Kalpaka ielā 74, Kārļa Zāles laukumā 8 un Sila ielā 3. To izvietojumu līdz augusta sākumam paredzēts papildināt ar vēl vienu pakomātu Karostas teritorijā, Atmodas bulvārī 10c, informē Fedko.

Pasta un maksājumu pakalpojumus klātienē Liepājā joprojām varēs saņemt Klaipēdas rajona, Laumas rajona un Liepājas Rietumu centra pasta nodaļās. Rietumu centra pasta nodaļa, kas atrodas vien nepilna kilometra attālumā no pilsētas centra pasta nodaļas, klientiem pieejama septiņas dienas nedēļā, tai ir ērti piekļūt un ir ieviestas vides pieejamības prasības. Savukārt Karostas rajona iedzīvotājiem klātienes pakalpojumi pieejami vien dažu minūšu brauciena attālumā ar sabiedrisko transportu Laumas rajona pasta nodaļā.

Fedko informē, ka "Latvijas pasta" tālākā attīstības stratēģija paredz pakāpeniski ieviest mūsdienīgu pasta nodaļu konceptu, ievērojot ne tikai vizuāli atbilstošus risinājumus, bet arī nodrošinot piekļuvi cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem. Uzņēmums ir sācis apzināt iespējas kādu no pasta nodaļām pārcelt uz kādu no Liepājā esošajiem tirdzniecības centriem. Tas būtu būtisks ieguvums klientiem, jo tādējādi pasta nodaļas pakalpojumi būtu ne tikai fiziski sasniedzamāki, bet arī ilgāks kļūtu pasta nodaļas darba laiks, un tā atrastos vietā ar lielāku apmeklētāju plūsmu.

Plānojot izmaiņas pasta nodaļu pārklājumā, ir saglabāta pakalpojumu pieejamība plašam iedzīvotāju lokam, kur katrs var izvēlēties ērtāko risinājumu.

Kā vēstīts, "Latvijas pasts" slēgs 12 pasta nodaļas, Latvijā saglabājot 155 pasta nodaļas. Vienlaikus kompānija plāno celt tarifus, tostarp vienkāršās iekšzemes vēstules līdz 20 gramiem nosūtīšanas cenu palielinot par 36,4% - no 1,65 eiro līdz 2,25 eiro, kā arī preses izdevējiem tiks palielināts preses piegādes tarifs.

"Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 108,269 miljoni eiro, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 4,1 reizi - līdz 538 646 eiro.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmums nodrošina iekšzemes un starptautiskās piegādēs, sākot ar e-komercijas un paku sūtījumiem līdz presei, vēstuļu korespondencei un personalizētiem loģistikas risinājumiem. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2300 darbinieku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Milzīgā slepenība – iemesls nopietnām aizdomām

Par daudzajām neskaidrībām, iespējamajiem zaudējumiem un ieguvumiem, valstij pēkšņi nolemjot pārdot kontrolpaketi nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic, kādreizējo satiksmes ministru Anriju Matīsu i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas