Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Jakāns uzskata, ka reorganizācija VID nav jāveic politiķiem

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors iebilst, ka reorganizāciju dienestā veic nevis iestādes ģenerāldirektors, bet gan tas notiek politiskā līmenī. Intervijā LNT raidījumam 900 sekundes viņš norādīja, ka par reorganizācijas plānu zina visai maz, bet VID ir izteicis savu viedokli par reorganizāciju.

"Mani uztrauc nevis tas, kādā veidā tiks šīs struktūras reorganizētas un optimizētas, bet pats par sevi fakts, ka VID struktūru vispār skata tik augstā līmenī - ka to dara politiķi nevis eksperti. Tā tas līdz šim vismaz nav bijis - līdz šim struktūru vienmēr ir noteicis VID ģenerāldirektors," teica Dz. Jakāns. Viņš norādīja, ka šobrīd, kad "uz ielas ir krīze", ir riskanti reorganizēt iestādi, kura iekasē valsts ieņēmumus.

"Valsts ieņēmumu dienestā ir pārmaiņu laiks. Būs jāatlaiž cilvēki. Es sekošu līdzi, lai atlaistu tos, kuriem reputācija nav nevainojama," pirmdien pēc valdības koalīcijas padomes sēdes, kurā apsprieda jautājumu par VID reorganizāciju, atzina finanšu ministrs Einars Repše (JL). Viņš atkārtoti izteica neapmierinātību ar VID personāla politiku, kad amatos paliek cilvēki, pret kuriem sākti kriminālprocesi vai pat izvirzītas apsūdzības. Viens no veidiem, kā uzlabot VID reputāciju, saistīts ar Finanšu ministrijas sagatavoto reorganizācijas plānu. Tas paredz, ka VID šefam no četriem vietniekiem paliek divi, kā arī tiek apvienota Muitas kriminālpārvalde ar Finanšu policiju. Uz vietnieku un apvienotās pārvaldes vadītāja amatiem plānots izsludināt konkursus, kuros varēs pieteikties cilvēki ar "nevainojamu reputāciju". Ko tieši tas nozīmē, ministrs nepaskaidroja. Dienai no neoficiāliem avotiem zināms, ka konkursu nolikumos varētu būt iekļauts aizliegums uz šiem amatiem pretendēt personām, kurām izvirzīta apsūdzība par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Pirmdien koalīcijas padome VID reorganizāciju pēc būtības tā arī neskatīja, lai līdz nākamajai sēdei visas partijas varētu ar plānu iepazīties sīkāk, informēja premjers Valdis Dombrovskis (JL). Dienai zināms, ka Tautas partija vēlējās nedēļas laikā izpētīt, cik veiksmīgi norit VID darbs reģionos, lai gan valdība jau nolēmusi reģionālās iestādes līdz 1.novembrim likvidēt. Tieši TP ministra Ata Slaktera laikā pret vairākām VID amatpersonām tika sākti kriminālprocesi, taču tās netika atstādinātas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas