Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Konfiscē 64 tūkstošus nelegālu cigarešu

Divu dienu laikā Valsts ieņēmuma dienesta (VID) un Valsts robežsardzes (VRS) darbinieki novērsuši mēģinājumus nelegāli ievest valstī vairāk nekā 64 tūkstošus cigarešu no Krievijas, slēpjot tās auto riteņos, vilciena gultas matracī un zem apģērba. 

Vislielāko daudzumu cigarešu, paslēpjot tās kravas automašīnas rezerves riteņos, piektdien centās ievest kāds Lietuvas pilsonis. Tomēr VID darbinieki, izmantojot blīvuma mērītāju, konstatēja svešķermeņu esamību auto rezerves riteņos, demontēja tos un atklāja tajos paslēptas 32 200 gab. jeb 1 610 paciņas L&M, SAINT GEORGE un WINSTON markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. 

Tajā pašā dienā cigaretes slepus centās ienest arī kāds 35 gadus vecs kājāmgājējs no Krievijas, kuram robežsardzes darbinieki zem vējjakas un bikšu starās atrada paslēptas 4 400 gab. jeb 220 BOND un MAKSIM markas cigarešu paciņas ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. 

Terehovas muitas kontroles punktā  VID darbinieki kopumā atklāja paslēptas 21 000 gab. jeb 1 050 paciņas L&M, MORE un PRIMA NEVO markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Vienā gadījumā cigaretes bija paslēptas transporta līdzekļa priekšējās durvīs, bet otrā – speciālā aiz aizmugurējā sēdekļa izveidotā lūkā. 

Svētdien VID un VRS darbinieki veica pasažieru bagāžas kontroli Kārsavas stacijā piestājušajā vilcienā Sankt-Pēterburga – Viļņa. Kontroles laikā kādas 49 gadus vecas Latvijas pilsones personīgajās mantās un gultas matracī tika atrastas paslēptas 6 800 gab. jeb 340 paciņas visdažādāko marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām (MARLBORO, MORE, WINSTON, PARLIAMENT, CHESTERFIELD, SAINT GEORGE, GLAMOUR u.c.). 

Par visiem pārkāpumiem sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 panta par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas