Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Pārbaudām kandidātus: Ilze Vītola (ZZS)

Ekspertu, politiķu un lasītāju kopīgi izstrādāto politiķa standartu Dienas diskusiju vadītājs Atis Rozentāls «piemēra» Saeimas deputāta kandidātei Ilzei Vītolai (ZZS).

: Noskaties video!

1. Motivācija
Kāpēc jūs gribat būt Saeimas deputāte? | Vēlos piedalīties mijiedarbības procesā starp sabiedrību un lēmējvaru, kā arī starp lēmējvaru un izpildvaru. Pašreizējā pieredze man ir pašvaldības līmenī, pašvaldības deputāte, kas ir lēmējvara.

2. Mērķi
Nosauciet divus konkrētus mērķus, kurus vēlaties sasniegt, esot deputāte. | Viens no tiem ir izmaiņas un korekcijas sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu likumā, un ir ļoti svarīgi, ja varētu līdz galam izveidot vienoto informācijas bāzi. Tā varētu diezgan krietni samazināt valsts pārvaldes izdevumus.

3. Kompetence
Kuras jūsu kompetences ļauj būt Saeimas deputātei? | Mans darbs ir pašvaldības sociālajā dienestā, tādēļ sociālās jomas jautājumi un problēmas ir diezgan pazīstamas.

4. Pieejamība
Kādā veidā jūs atskaitīsities par Saeimā padarīto? | Esmu ļoti pieejama un uzskatu, ka vislabākā saruna notiek, kad cilvēki viens otru redz. Esmu arī pašdarbniece, un tas vien jau norāda, ka iešana sabiedrībā nav sveša.

5. Rekomendācijas
Kuri trīs cilvēki, kas nav jūsu partijas biedri un radinieki, jūs varētu rekomendēt darbam Saeimā? | Mudīte Priede, Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre; Uldis Reinbergs, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras Jelgavas nodaļas vecākais inspektors (viņš Dienai to apstiprināja), Ilgars Puškevics, zemessardzes 2. kājnieku rotas bataljona virsseržants.

6. Valoda
Kā vērtējat savas latviešu valodas zināšanas? | Latviešu valoda ir mana dzimtā valoda, bet jebkuras valodas zināšanas ir tikai ieguvums.

7. Skaidrība par pagātni
Jūs amatpersonas deklarācijā norādāt vairāk nekā 26 000 eiro parādsaistības. Kā tās radušās? | Tas ir hipotekārais kredīts dzīvojamās platības iegādei.

8. Patriotisms
Kā esat pierādījusi, ka esat Latvijas patriote? | Jelgavas novada Lielbērzes pagasta Vārpas ciemā ir apskatāms piemiņas akmens pulkvežleitnantam Artūram Kēleram. [Akmens uzstādīšanā] pirms vairākiem gadiem esmu piedalījusies. A. Kēlers 1919. gadā vadīja karaspēku, kas no Jelgavas patrieca Bermontu. (..)

9. Zināt Satversmi
Kurš pārbauda ievēlēto Saeimas locekļu pilnvaras? | Pati Saeima (atbilde ir pareiza).

10. Sabiedrība pirmajā vietā
Ko saprotat ar jēdzienu «strādāt sabiedrības labā»? | To es daru šobrīd - strādāju cilvēku interesēs. Visgrūtākais ir atrast zelta vidusceļu, jo katrs esam daļa no sabiedrības, jo katram ir savi uzskati, savas domas.

Politiķa standartam testētie deputāta kandidāti (kopā 19) tika izlozēti 19. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas