Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar RD līdzfinansējumu grib rādīt opereti uzņēmējiem un jūrniekiem

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejai jālemj par 3000 latu piešķiršanu Niko Dostāla operetes Klīvija iestudējumam, ko paredzēts rādīt Ziemeļblāzmas kultūras pilī nākamā gada februārī un martā. Komitejas lēmuma projekts paredz akceptēt līdzfinansējuma piešķiršanu.

Operetes izrādi organizē nodibinājums Latvijas operetes fonds un finansējuma pieteikumā norādīts, ka "topošais operetes Klīvija iestudējums Rīgas Muzikālā teātra grupai ir aizraujošs mīlestības darbs skaistā, publikas mīlētā, bet piemirstā operetes žanra atdzīvināšanai Latvijā. Iestudējuma veidotāji vēlas radīt formas ziņā multimediālu skatuves darbu ar N.Dostāla mūziku orķestra interpretācijā, deju un kustību, krāšņiem tērpiem, videoprojekcijām".

Projekta pieteikumā uz 30 lappusēm, kas iesniegts Rīgas domē, krāsaini aprakstīta gaidāmā izrāde – tā būšot "sociāli svarīgu un intīmi cilvēcisku problēmu risinājums, vienlaikus sniedzot skatītājam liriskas atpūtas un laimīga fināla baudu, kas sniedz pozitīvu ticību paša dzīves līkloču risinājumam". Plānotā izrādes mērķauditorija ir "dažādu profesiju pārstāvji, uzņēmēji, tūristi, jūrnieki, jauni ģimenes cilvēki, ikviens teātra, mūzikas un dejas cienītājs 16 –70 gados. Gan seni, gan jauni pieaugušie - visi, kas izjūt skaistu melodiju un asprātīgu, aktuāli precīzi trāpošu, ar elegantu humoru krāsotu dialogu enerģiju, romantisku jūtu vibrācijas, visi, kas pasaules kustībā meklē īstumu, krietnumu, labestību, godīgumu, nesavtību savstarpējās attiecībās un arī dzīves košumā – skaistumu un eleganci".

Iestudējumu veido režisors Indulis Smiltēns, scenogrāfe Ināra Gauja, diriģents Guntars Bernāts un horeogrāfs Agris Daņiļevičs. Iestudējumā piedalīsies operas solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Inga Šļubovska, Silga Tīruma (Austrija), Juris Ādamsons u.c., kā arī aktieri Juris Strenga, Jānis Skanis, Zigurds Neimanis, Jānis Jarāns u.c. Projekta ietvaros ir plānotas sešas izrādes Kultūras pilī Ziemeļblāzmā 2014. gada februārī un martā.

Projekta kopējās izmaksas ir 51697 latu, t.sk. ieņēmumi par ieejas biļetēm tiek plānoti 6687 latu apmērā. Rīgas domei tiek lūgts līdzfinansējums 3000 latu, kas nepieciešams telpu nomas, tērpu un scenogrāfijas izgatavošanas un reklāmas izdevumu daļējai segšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas