Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Rīgas Zoo lūšu pārim ģimenes pieaugums

2014.gada 18.marta rīts zooloģiskā dārza darbiniekiem bija sarūpējis gaidītu notikumu – ģimenes pieaugumu lūšu pārim Kamēlijai un Rubīnam. Lai jaundzimušajam nodrošinātu maksimālu mieru, par mazuli Latvijas dižkaķu ģimenē darbinieki priecājās klusi, pacietīgi vērojot mātes un mazuļu uzvedību.

Līdz šim tikai uzmanīgākie apmeklētāji ir pamanījuši mazo, pūkaino kamolīti lūsenes Kamēlijas ķepu ielokā, portālam Diena.lv pavēstīja zoodārza informācijas dienests.Pacietība un vērīgums būs nepieciešamas īpašības arī turpmāk, ja būs vēlme ielūkotos lūšu ģimenes notikumos. Māte Kamēlija ir ļoti rūpīga mamma un pie katrām aizdomām slēpj mazuli no darbinieku un apmeklētāju ciešākiem acu skatieniem.Trešdien, 30.aprīlī, plkst.14, lūsēns saņems pirmās dāvanas no lūšu ģimenes aizbildņiem – Jēkabpils pilsētas, kuras ģerboni rotā Latvijas mežu dižākā kaķa attēls. Pirmo ciemiņu uzņemšana un vārda došana notiks pieklusinātā gaisotnē, lai netraucētu lūšu ģimenes ikdienu. Pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar lūšu ģimenes dzīvesstāstu, noslēpumiem un dienas režīmu.Lūšiem Rīgas Zooloģiskajā dārzā ir sena un vērā ņemama vēsture. Kad pēc ilga pārtraukuma 1933.gadā zoodārzs atkal atsāka darbu, viens no pirmajiem tā iemītniekiem bija toreizējā valsts prezidenta Alberta Kvieša dāvinātais lūsis Incis. Ziemeļu lūsis ir iekļauts apdraudēto dzīvnieku sarakstā. Rīgas Zooloģiskais dārzs jau vairāk nekā 20 gadus piedalās lūšu vairošanas un nebrīves populācijas menedžmenta programmā (ESB – Eiropas ciltsgrāmata). Pēdējo 10 gadu laikā 14 Zoodārza filiālē Cīruļi dzimušie lūsēni nosūtīti uz citiem zoodārziem, kā arī Polijas Pasaules Dabas Fonda vadītajam šīs sugas reintrodukcijas projektam Polijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas