Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No amata atstādina Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Reinbahu

No amata atstādināts Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) informēja, ka ir saņemta informācija no trauksmes cēlēja par vairākiem pārkāpumiem departamentā.

Iespējams, Satiksmes departamentā pieļauta fiktīvā nodarbinātība, pašvaldības mantas izšķērdēšana un interešu konflikts.

Līdz ar to Reinbahs ir atstādināts un tiks veikta pārbaude.

Lēmums par Reinbaha atstādināšanu esot pieņemts, jo viņš atteicies sniegt pieprasīto informāciju. Līdz ar to esot pamatotas aizdomas, ka viņš varētu censties slēpt informāciju, vai ietekmēt pārbaudi.

Kā preses konferencē informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks, divas disciplinārlietas Reinbaham jau ir noslēgušās ar disciplinārsodiem un ir ierosināta vēl viena.

Lai nodrošinātu departamenta darbības nepārtrauktību par tā direktora pienākumu izpildītāju iecelts Jānis Vaivods, kurš līdz šim bija departamenta direktora biroja vadītājs.

Kā preses konferencē skaidroja Ķirsis, ne pašvaldības vadība, ne iedzīvotāji nav apmierināti ar Satiksmes departamenta paveikto darbu. 

Kā piemērus viņš minēja ziemā nenotīrītās ielas, pavasarī laikus nenovāktās smiltis, kuras joprojām put un lido pa gaisu.

Ķirsis norādīja arī uz dažādu satiksmes projektu kavēšanos. Jau pagājušā gada rudenī un ziemā ticis runāts par pagaidu velojoslu izveidi, lai Covid-19 ierobežojumu dēļ, iedzīvotājiem radītu drošu pārvietošanās iespēju.

Pašlaik, laikā, kad velojoslām jau bija jābūt iezīmētam, tiek sludināti iepirkumi un izskatoties, ka Covid-19 pandēmija beigsies ātrāk, nekā tiks izveidotas pagaidu velojoslas, piebilda Ķirsis.

Reinbaham šī nav pirmā atstādināšana no amata. Savulaik viņa atstādināšanu prasīja domes opozīcijas partija "Vienotība". 2015.gadā deputāti bija saņēmuši vēstuli no Korupcijas novēršanas apkarošanas biroja (KNAB), kurā apliecināts, ka KNAB lietvedībā ir kriminālprocess, kurā Reinbaham piemērots aizdomās turētā statuss.

Savukārt 2016.gada augustā pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbu gaitu Reinbahs tika atstādināts no amata. Vēlāk viņu no amata atbrīvoja ar domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) lēmumu.

Reinbahs to pārsūdzēja tiesā, un 2019.gada martā tiesvedība tika izbeigta un Reinbahs atjaunots amatā.

Atgriežoties darbā Satiksmes departamentā, Reinbahs aģentūrai LETA sacīja, ka pirmās viņa prioritātes būs satiksmes organizācija uz tiltiem, bedres pilsētas ielās un gaisa kvalitāte Rīgā.

Atstādināšana no amata ir ilgstoši plānota izrēķināšanās, izmantojot visus iespējamos līdzekļus, uzskata līdzšinējais Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Vitālijs Reinbahs.

Zinot, ka viņu plāno atstādināt no amata, Reinbahs 15.aprīlī vērsies tiesībsargājošajās institūcijās, lai tiktu veikta pārbaude par Rīgas domes vadošo amatpersonu, iespējams, prettiesiski veiktām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un tirgojoties ar ietekmi.

Viņa ieskatā Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) jau kopš pagājušā gada oktobra esot izmantojis visus iespējamos līdzekļus, lai nomainītu Satiksmes departamenta direktoru.

"Saprotot, ka tiesiskā ceļā manis atstādināšanai nav pamata, tika izmantotas citas metodes - izteikti draudi par amata atstāšanu, veikta tirgošanās ar savu varu un ietekmi, kā arī īstenotas represijas - vadības uzdevumu došana ar ļoti īsiem, praktiski neizpildāmiem termiņiem un atsevišķos gadījumos - prettiesisku uzdevumu došana, piemēram, liekot iejaukties iepirkumu komisijas darbā, kam es kategoriski nepiekritu," norādīja Reinbahs.

Viņaprāt, neesot pieļaujams, ka politiski ievēlētas personas nevis īsteno savu vēlētāju intereses un meklē iespējas, kā sekmīgi sadarboties ar izpildvaras struktūrām, bet tieši pretēji - ar represiju palīdzību politiski izrēķinās ar Rīgas domes struktūru vadību.

"Izskatās, ka tas ir veids, kādā notiek un notiks pašvaldības struktūrvienību pārveidošana un reorganizācija. "Pareizie" darbinieki un vadītāji var amatu saglabāt, bet "nepareizie" darbinieki tiek atlaisti vai, labākajā gadījumā, viņiem tiek piedāvāti citi zemāka līmeņa amati, pretī piedraudot ar auditiem, pārbaudēm, vadības uzdevumiem un disciplinārsodiem," norāda Reinbahs.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas