Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pērn Rīgā latviešu valodas bezmaksas kursus sekmīgi pabeiguši 2569 cilvēki

Pērn Rīgas domes finansētos latviešu valodas bezmaksas kursus uzsāka 2693 cilvēki, no kuriem sekmīgi kursus pabeidza 2569 kursanti, liecina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta apkopotā informācija.

No tiem 2093 paaugstināja latviešu valodas prasmi vismaz par vienu pakāpi, bet 476 - nostiprināja savas latviešu valodas zināšanas.

Latviešu valodas kursus pabeidza 588 pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki, tai skaitā 211 personas augstākajā - C1 vai C2 - līmenī.

Kā ziņots, pašvaldība pērn finansēja latviešu valodas apguves kursu organizēšanu un īstenošanu, lai nodrošinātu iespēju apgūt latviešu valodu pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot bezdarbniekus un skolēnus, kas legāli uzturas Latvijā un kuru dzimtā valoda un pamatvaloda nav latviešu valoda, lai veicinātu latviešu valodas vides paplašināšanos un iedzīvotāju sekmīgāku iekļaušanos pilsētas dzīvē.

2012.gadā konkurss tika izsludināts divas reizes, jo pašvaldības budžeta grozījumos šim mērķim tika piešķirts papildu finansējums.

Kopā abos konkursos tika saņemti 43 projektu pieteikumi par kopējo summu 377 360 latu, taču konkursa rezultātā tika īstenoti 18 projekti par kopējo summu 158 390 latu.

Papildus šiem diviem konkursiem 2012.gada aprīlī tika izsludināts projektu konkurss Latviešu valodas zināšanu pilnveidošana profesionālo pienākumu veikšanai, kura mērķis bija nodrošināt latviešu valodas pilnveidošanas kursus profesionālo pienākumu veikšanai noteiktām mērķa grupām, kas šajā reizē bija pirmsskolas izglītības iestāžu un policijas darbinieki. Pavisam konkursā tika iesniegti 12 projektu pieteikumi par kopējo summu 99 410 latu, bet rezultātā tika īstenoti divi projekti par kopējo summu 14 063 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas