Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgā joprojām nespēj cīnīties ar trokšņojošajām izklaides vietām

Ir pagājis gads, kopš Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteja lēma aktīvi cīnīties ar trokšņotājiem, tomēr būtiskas pārmaiņas nav panāktas. Trokšņu cēlājus joprojām nevar efektīvi sodīt, bet Saeima nav pieņēmusi nekādus grozījumus likumos, kas atvieglotu cīņu ar trokšņa izraisītājiem. Iesniegumu skaits par trokšņošanu Rīgā šā gada astoņos mēnešos ir nedaudz pieaudzis, salīdzinot ar pagājušo gadu, bet izrakstīto protokolu skaits - mazliet sarucis.

Vairākus administratīvo pārkāpumu protokolus šogad Rīgas pašvaldības policija (RPP) noformējusi naktsklubam Coyote Fly, bet topa otro vietu dala divas izklaides vietas, kas atrodas burtiski viena otrai iepretī Stabu ielā. Tās ir naktsklubs Kleopatra, kas internetā piedāvā "baudījumu bezgalīgu stundu garumā", un bārs restorāns Ar mani atkal runā kaijas, kurš sociālajos tīklos sola, piemēram, piektdienas vakarā "noraut jumtu" ar klasiskajiem house mūzikas gabaliem. Par šādiem piedāvājumiem gan nav sajūsmā Stabu ielas iedzīvotāji, kuru pārstāvis Viktors Citovičs komitejas sēdē stāstīja, ka ar Kleopatru cīnoties jau piecus gadus, bet neviens tiesas process nav uzvarēts. Bieži esot situācijas, kad policistus klubā nemaz neielaiž, aizbildinoties ar slēgtu pasākumu. Restorāna Ar mani atkal runā kaijas dēļ iedzīvotāji mainot logus ar lielāku skaņas izolāciju.

Diena gan pārliecinājās, ka rudens sezonā, kad restorāna darbība notiek iekštelpās, no tā uz ielas īpašs troksnis nav dzirdams. Salīdzinot ar pagājušā gada trokšņotāju rekordistiem, aina ir nedaudz mainījusies, taču daļēji arī tāpēc, ka Kaņepes Kultūras centrs, līdzīgi kā bārs Just, ir atradis veidu, kā troksni legalizēt - katram pasākumam Rīgas domē tiek izņemta izpilddirektora atļauja publisku pasākumu rīkošanai. Tas nozīmē, ka par trokšņošanu šo pasākumu laikā nesoda.

Viens no priekšlikumiem, kura īstenošana aizkavējusies, ir izklaides vietu licencēšana, kas nozīmētu ietekmes uz vidi izvērtējumu. Tad pārkāpumu gadījumā licenci varētu apturēt. 

Plašāk lasiet pirmdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas