Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Āboltiņa: Kozlovska braukšana uz Briseli bez Latvijas pozīcijas būtu nodokļu naudas šķērdēšana

Latvijai nav savas pozīcijas papildu bēgļu uzņemšanas jautājumā, tāpēc iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Vienotība) braukšana uz Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdi Briselē būtu nodokļu maksātāju naudas tērēšana, tā ministra lēmumu neapmeklēt šo sēdi skaidro Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja, partijas Vienotība valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Iekšlietu ministrs neatrodas Briselē nevis tāpēc, ka viņam būtu bail aizstāvēt pozīciju, bet tāpēc, ka šādas pozīcijas vienkārši nav. Piektdien valdības koalīcijas sanāksmē tika panākts konsensus, ka pozīcijas nav, līdz ar to tā būtu nodokļu maksātāju naudas tērēšana, ja ministrs brauktu uz padomi bez savas pozīcijas," sacīja politiķe.

Pēc viņas teiktā, Latvija sanāksmē ir pārstāvēta ar "kompetentu viedokli, ar kompetentu cilvēku", kurš to paudīs. Kozlovskis esot palicis Latvijā, lai varētu saviem Eiropas kolēģiem pierādīt, ka viņš ir cīnījies par to, lai Latvijai sava pozīcija būtu.

Kā ziņots, valdību veidojošo partiju koalīcija līdz šim nav spējusi panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu, proti, Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Zaļo un zemnieku savienība joprojām iebilst pret papildu bēgļu uzņemšanu un ir skeptiskas par iespēju mainīt savu viedokli šajā jautājumā.

Vakar kļuva zināms, ka Kozlovskis nedosies uz šodien paredzēto ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdi Briselē, kur varētu tikt apspriests bēgļu uzņemšanas jautājums, jo koalīcija vēl nav vienojusies par nacionālo pozīciju attiecībā uz Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera ierosinātajām imigrantu uzņemšanas kvotām.

Latvijas viedokli sanāksmē pārstāvēs Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības ES vadītāja, vēstniece Ilze Juhansone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē