Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Antāne: Pilsētai vajadzīgs Rīgas augstskolu studentu un mācībspēku radošais potenciāls

Noteikti jāizmanto studentu un augstskolu mācībspēku potenciāls arī citās pilsētai svarīgās nozarēs – ceļu uzturēšanā, satiksmes plānošanā, atpūtas zonu, parku un skvēru labiekārtošanā – visās šajās jomās Rīgai akūti vajadzīgi jauni, radoši un tehnoloģiski risinājumi, uzskata Reformu partijas Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāte Inga Antāne.

I.Antāne kopā ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu iepazinās ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) laboratoriju darbu.

"Tehniskā universitāte ir Rīgas vecākā augstskola ar milzīgu potenciālu, tāpēc pašvaldībai tas noteikti maksimāli jāizmanto. Studentu radošā pieeja varētu būt lietderīga gan pilsētplānošanā, gan pilsētas arhitekta biroja darbā. Noteikti jāizmanto studentu un augstskolu mācībspēku potenciāls arī citās pilsētai svarīgās nozarēs – ceļu uzturēšanā, satiksmes plānošanā, atpūtas zonu, parku un skvēru labiekārtošanā – visās šajās jomās Rīgai akūti vajadzīgi jauni, radoši un tehnoloģiski risinājumi," norādīja Rīgas mēra amata kandidāte I.Antāne.

RTU laboratorijās top tehnoloģijas un tiek veikta virkne pētījumu, kas ir jau praktiski pielietojami un komercializējami. "Īpašs prieks, ka tiek īstenoti Latvijas komersantu pasūtījuma pētījumi, atbilstoši uzņēmumu vajadzībām. Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra darbs nes augļus, sadarbība starp uzņēmējiem un pētniekiem pamazām nostiprinās,  tomēr gribētos to redzēt daudz ciešāku un aktīvāku," vizītes laikā atzīmēja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

"Būtiski, ka pētnieki savam darbam spējuši piesaistīt ievērojamus Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, iegādājoties pasaules līmeņa tehnoloģijas un iekārtas. Priecē, ka daļa no šīm iekārtām ir ražotas tepat Latvijā. Ieguldījumi pētniecībā tiek veikti un tie jāturpina, zinātniekiem ir labas un izcilas idejas, ir uzņēmēju un komersantu veiksmīgas sadarbības piemēri jaunu produktu izstrādē," uzsvēra D.Pavļuts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē