Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Bērziņš: Krievija baidās no NATO

Krievija baidās no NATO, jo tās sabiedrība ir noskaņota pret aliansi un uzskata to par agresīvu bloku, turklāt arī Krievijas politiskā elite un vadība zināmā mērā ir savu stāstu un pieejas upuri, intervijā aģentūrai LETA un aizsardzības portālam Defence Matters skaidroja Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.

Runājot par to, vai NATO dalībvalstīm, tostarp Turcijai, nav jāsāk nopietni uztraukties par Krievijas rīcību Sīrijā, vēstnieks norādīja, ka Turcija jau uztraucas un šī iemesla dēļ arī tika sasaukta sēde, kurā tika runāts par gaisa telpas pārkāpumu. Viņš gan norādīja, ka tas ir tikai loģisks solis, jo Turcijas gaisa telpa, gluži kā Latvijas, ir arī NATO gaisa telpa. "Taču NATO reaģē ļoti atbildīgi un pārdomāti, jo tā saprot, ka mūsu interesēs nav situācijas eskalācija un Krievijas provocēšana," sacīja Bērziņš.Vaicāts, vai tieši tas neliek Putinam domāt, ka NATO tā īsti nekad nebūs īpaši aktīva, diplomāts norādīja, ka šajā ziņā pastāv sarežģītība panākt nepieciešamo balansu. "No vienas puses tiek dots nepārprotami skaidrs signāls, ka NATO veiks visus nepieciešamos soļus, lai aizsargātu savas dalībvalstis. Ņemot vērā apdraudējuma riskus, alianses dalībvalstu regulāra uzturēšanās reģionā un gaisa patruļas tiek veiktas pietiekamā apmērā," sacīja vēstnieks, piebilstot, ka gadījumā, ja apdraudējuma riski pieaugs, NATO palielinās savu klātbūtni."Redziet, vislabākais karš ir karš, kas nenotiek, jo tev ir pietiekami spēcīgi argumenti, lai pretinieks nekad nebūtu ieinteresēts to uzsākt. Protams, NATO norisinās diskusijas par to, kas un cik lielā apjomā nepieciešams, lai Krievijai dotu pilnīgi skaidrus signālus, ka nav ne mazāko iespēju veikt konkrētu karu vai to pašu hibrīdkaru," viņš sacīja, piebilstot, ka tajā pašā laikā NATO arī nedara neko tādu, kas provocētu Krieviju. "Nevajag naivi iedomāties, ka Krievijai nav savu baiļu. Arī Krievijai ir savas bažas un bailes," uzskata Bērziņš.Viņš arī pauda uzskatu, ka Krievija baidās no NATO, jo tās sabiedrība ir noskaņota pret aliansi un uzskata to par agresīvu bloku. "Krievijas politiskā elite un vadība zināmā mērā ir savu stāstu un pieejas upuri. Viņi savā ziņā tic tam, kas nebūt nav taisnība - NATO agresivitātei, īpaši pret Krieviju. Nu nav aliansei šādu interešu! Padomāsim loģiski: kāda būtu NATO interese sākt karu ar Krieviju?" retoriski vaicāja diplomāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik klusai jābūt Vecrīgai?

Vasarā līdz ar āra kafejnīcu darbību un brīvdabas pasākumu norisi aktualizējas jautājums par to, kā sabalansēt izklaides biznesa un iedzīvotāju intereses, vienlaikus arī veicinot tūristu piesaisti.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē