Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Bundžu Jānis: Sarkangalvīte un VID

Sarkangalvīte: - Vecmāmiņ, kādēļ tev tik lielas acis?

- Lai varētu tevi labāk redzēt!

- Un kādēļ, vecmāmiņ, tev tik lieli zobi?

- Lai varētu tevi ātrāk aprīt!

- Bet, priekš kā, tev, vecen, tik liela māja?

- Ak, ko tu man prasi, stulbais skuķi! To jautā savam VIDam. Un nepin mani iekšā tajās netīrajās shēmās.

Jāatgādina - Sarkangalvīte piestrādāja Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un cita vidū informēja darba devēju par vecmāmiņas pretlikumīgām darbībām - ogošanu un sēņošanu bez nodokļu nomaksas. Ar to sirmā dāma vēl samierinājās, bet, kad tika nosūdzēta arī belašu pārdošana pie autobusu pieturas, mērs bija pilns, un vecmāmiņa, kā zināms, aprija jauko meiteni. Skumji.

Pasakas vecajā versijā darbojas arī vilks. Tomēr mūsu situācijā Vilka iesaistīšana šai lietā nebūtu korekta. Pietiek jau ar vecmāmiņu.

Tātad notika kā notika. Un mēs neuzzinājām, kādēļ vecmāmiņai tik liela māja. Tomēr jaunava paspēja iečukstēt ko vēl svarīgāku - kādēļ VIDam tik liela māja Mežaparkā.

Pēdējā laikā Sarkangalvīšu, Sniegbaltīšu un citu Rušķīšu modrība ļāvusi atšifrēt visādas shēmas PVN izkrāpšanā. Aizturēta kāda augstu sēdoša Nellija. Pavedieni stiepjoties vēl pie kādiem augstu sēdošiem. Tā kā vārdā vēl neviens nav nosaukts, jādreb visiem. Kā senajā Jutas dziesmā - «ak, jums nav jāskrien, mēs atnāksim paši».

Un viss tikai tādēļ, ka daži VID darbinieki esot pārgājuši frontes otrā pusē un palīdzot tās shēmas kruzuļot. Skaidrs, ka viņiem varētu gluži labi sanākt.

Kā izdarīt, lai neviens frontes līniju nepāriet?

PAREIZAIS VIEDOKLIS

Muitnieki, nodokļu iekasētāji, vai kā nu kurā laikā sauca, ir otra senākā profesija. Mēs īsti nezinām par pirmo profesiju, bet muitnieki jau nu noteikti ir uz mūžu, par to pat Bībelē esot sacīts. Vēlāk šo lozungu bez nodokļu nomaksas pārņēma čekisti. Un visu salaida dēlī.

Tātad - nodokļu iekasētājs ir uz mūžu. Ja mēģina no sistēmas aiziet, nepatikšanas tik sanāk. Pašam, Sašam un Nellijai.

Atgriežamies pie Stāsta par VID lielo māju, ko mums pirms aprīšanas paspēja vēstīt dedzīgā Sarkangalvīte.

Lai lieki nesatrauktu lumpeninteliģenci, tiek teikts, ka, lūk, Mežaparka spožās jaunceltnes 3,2 hektāros būšot sūkņu stacijas, garāžas, darbnīcas un kioski. Īstenībā tur paredzēts Eiropas līmeņa veco vidistu pansionāts, kur pēc atlūguma uzrakstīšanas tiks novirzīti pensionētie nodokļu iekasētāji. Lai nepārietu frontes otrajā pusē. Protams, kāda var teikt, ka vēlētos tagad pievērsties mazbērniem. Nav problēmu - mazbērni tiks atvesti pie vecmāmiņas. Zināms - uz visiem laikiem. Sadzīves apstākļi pēc līmeņa būšot tuvi Norvēģijas cietumu standartiem. Turklāt tikšot sludināts konkurss uz veterānu kora Mežaparka novakars ģenerāldiriģenta vietu. Padomā arī drāmas pulciņš Svoloči un farizeji.

Brīdim, kad sitīs TĀ stunda, pagrabstāvā tiks iekārtots moderns kolumbārijs. Ar īpašu antikorupcijas pārklājumu.

Protams tuvinieki varēs apmeklēt un nolikt kādu rudens ziedu. Tomēr. Lai izslēgtu informācijas noplūdi, pie ieejas noteikti būs jāiziet rentgena skeners. Tā kā lielāko gada daļu tas būs salūzis, jau iepriekš atvainojamies par sagādātām neērtībām. Bet kur mums jāsteidzas.

PAREIZAIS VIEDOKLIS

Mēs esam tikuši galā ar muitnieku frontes pāreju. Bet ar to atrisināta tikai puse nodokļu apiešanas rēbusa. Paliek vēl bezpajumtnieki un viņu pases. Te nu pilna iespēja tautas radošajai domai. Sūtiet idejas Bundžu Jānim! Avīzē pieminēs arī Jūs. Ja pietiks vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tuvo Austrumu loģika

Irānas īstenotais raķešu trieciens pa Izraēlas teritoriju, kas tika pozicionēts kā atbilde par proirāniskā Hamās politbiroja vadītāja Ismaila Hanijas, Hizbullāh iepriekšējā līdera Hasana Nasrallas ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē