Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Grībauskaite: Civiliedzīvotāju bojāeja Sīrijā tuvojas kara noziegumu līmenim

Civiliedzīvotāju bojāejas mērogs Sīrijā tuvojas tam, lai to uzskatītu par kara noziegumu, ceturtdien, Briselē ierodoties uz Eiropas Savienības (ES) samitu, paziņoja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Viņa norādīja, ka tas ir vēl viens pierādījums, lai ES ir paplašinātu ekonomiskās sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās iesaisti konfliktā Ukrainā.

"Mēs redzam daudzu civiliedzīvotāju bojāeju Sīrijā, un bez šaubām Krievijas atbalstītais [Sīrijas prezidenta Bašara al] Asada režīms ir tajā tieši iesaistīts, un tas jau tuvojas kara noziegumu līmenim," Grībauskaite teica žurnālistiem Briselē.

"Ir vienprātība, ka ir pāragri atcelt sankcijas. Gandrīz visi līderi to saprot. Tādēļ jau ir sākta tā dēvētā rakstiskā procedūra," paziņoja Lietuvas prezidente.

ES līderi samitā Briselē ceturtdien plāno runāt par situāciju Ukrainā un Sīrijā.

Vēl otrdien Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands aicināja ES partnerus pagarināt sankcijas pret Krieviju, ja Maskava nepildīs Minskas vienošanos.

Savukārt pašreizējās ES prezidējošās valsts Slovākijas premjerministrs Roberts Fico trešdien Krievijai noteikto sankciju pagarināšanu nodēvēja par "bezjēdzīgu", solot izmantot iespēju ES samitā, lai tās kritizētu.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē