Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Klementjevs: Latvijai nepieciešams piesaistīt investīcijas dažādās formās

Latvijai naudas pietrūkst, tāpēc nepieciešams piesaistīt investīcijas dažādās formās - gan tiešajās, gan caur nekustamajiem īpašumiem, šādu viedokli par termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu ārzemniekiem, kuri Latvijā ieguldījuši noteiktus finanšu līdzekļus, pauda Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs (SC).

Latvijai šodien ir ļoti daudz konkurentu – Grieķija, Kipra, Tunisija, Spānija, kuri dara to pašu, uzsver A.Klementjevs. Tādēļ Latvijai tāpat kā pārējām valstīm par šīm investīcijām ir jākaro.

"Mēs varam runāt par kļūdām, kas ir pieļautas šajā jomā, bet vienalga es domāju, ka aptuveni 90% no tiem cilvēkiem, kuri iegulda naudu Latvijā apmaiņā pret uzturēšanās atļaujām, ir cilvēki, kuri vēl Latvijai labu. Neviens neieguldīs naudu nekustamajā īpašumā tajā valstī, kura a priori nepatīk. Tas ir liels uzticības reitings," Dienai.lv sacīja A.Klementjevs.

Viņš norāda, ka Drošības policijai un Satversmes aizsardzības birojam būtu jāveic stingrāka uzturēšanas atļauju prasītāju kontrole. "Ja redz, ka cilvēks, kuram nav godīgi mērķi, interesējas par mūsu valsti, to uzreiz var bloķēt. Mums ir jābūt iespējai atteikt un šiem cilvēkiem jābūt sarakstos, kuri nevar saņemt uzturēšanās atļauju."

5.decembrī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti uzklausīja Ekonomikas ministrijas pārstāvjus, kuri sniedza informāciju par Imigrācijas likuma 23.panta pirmās daļas 3., 28., 29. un 30.punktā paredzēto noteikumu īstenošanas tiešo un netiešo ietekmi uz tautsaimniecību.

2010.gadā Saeima atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz par noteiktiem ieguldījumiem Latvijas ekonomikā dot iespēju ārvalstu investoriem saņemt termiņuzturēšanās atļauju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē