Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kozlovskis: Pretterorisma stratēģija ir, nepieciešama saskaņota rīcība

Eiropas Savienībai (ES) jau pastāv ilgstoša pretterorisma stratēģija, tomēr patlaban ir nepieciešama koordinēta un saskaņota rīcība, pēc neformālās Eiropas Savienības (ES) Padomes tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmes preses konferencē izteicās Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Ministrs sacīja, ka ES pastāv vairāki instrumenti terorisma apkarošanai, bet patlaban ir skaidrs, ka ir jādara vēl vairāk. Kopējā paziņojumā, par ko ceturtdien vienojās sanāksmes dalībnieki, uzsvērts, ka terorisms, radikalizācija, terorisma finansēšana un cilvēku algošana ir galvenie draudi ES iekšējai drošībai. Kozlovskis uzsvēra, ka uz draudiem ir jāreaģē.

Ministrs uzsvēra, ka Eiropā ir vajadzīgs Pasažieru datu reģistrs, kas palīdzētu rīkoties preventīvi un identificēt potenciālus aizdomās turētos. Tāpat Kozlovskis pauda, ka liela loma būs arī internetam, no kura vajadzētu dzēst saturu, kas aicina uz terorismu.

ES migrācijas un iekšlietu komisārs Dimitris Avramopuls preses konferencē izteicās, ka patlaban ES ir vienotāka kā jebkad "mūsu izaicinājumu priekšā", un ES ir apņēmība aizstāvēt "mūsu vērtības", kā arī uzturēt ideālus par vārda un domas brīvību.

Arī komisārs izteicās, ka pašreizējie instrumenti cīņā pret terorismu ir jāstiprina vēl vairāk. "Pēc nesenajiem notikumiem Eiropas pilsoņi sagaida no mums rīcību," sacīja Avramopuls.

Jau ziņots, ka ceturtdien Rīgā sākusies neformālā ES Padomes tieslietu un iekšlietu ministru sanāksme, kurā diskutēs par terorismu, migrāciju, Austrumu partnerību un datu aizsardzību. Sanāksmi vada Kozlovskis un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē