Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kozlovskis: Ukrainā karojošie ludzānieši atgriezties Latvijā negrasās

Kādreizējiem Ludzas iedzīvotājiem, kas Ukrainā karo prokrievisko separātistu rindās, pēc atgriešanās Latvijā agri vai vēlu būtu jāsēžas uz apsūdzēto sola, turklāt sods paredzams visai bargs, LNT raidījumam 900 sekundes trešdien, 3.sptembrī, atklāja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Tiesa gan, Kozlovskis arī pieļauj, ka minētās personas atgriezties Latvijā, visticamāk, negrasās."Faktiski, ja apstājamies tikai pie tā, ka tas ir aicinājums [karot Ukrainas separātistu rindās], bet nav pierādījumu tam, ka viņi ir tieši ņēmuši dalību un pielietojuši ieročus, nogalinot cilvēkus, maksimālais sods ir astoņi gadi cietumā. Manuprāt, tik nopietnā nodarījumā tie varētu būt arī visi astoņi gadi," uzskata Kozlovskis. Ministrs norādīja, ka izmeklēšanas gaitā daudz kas būs atkarīgs no veiksmīgas sadarbības ar kolēģiem Ukrainā, kuri palīdzēs noskaidrot, vai minētās personas karadarbībā iesaistījušās arī tiešā veidā."Šādi cilvēki ir reāls risks nacionālajai drošībai, tāpēc Drošības policija (DP) aktīvi strādā. Viens no virzieniem – ir jābūt tiešam kontaktam un mūsu iestāžu [DP] darbiniekiem uz vietas Ukrainā, kas tuvākajās dienās arī notiks,” atklāja Kozlovskis. Netiek izslēgts, ka Ukrainā cīņās iesaistījušies vēl citi Latvijas iedzīvotāji, kas savu pārliecību tik publiski neafišē. Ja šādas personas tiks identificētas, sekos atbilstoša rīcība no varasiestāžu puses. Tāpat Kozlovskis norādīja, ka pašlaik gan nacionālā, gan Eiropas Savienības līmenī notiek diskusijas par to, lai Austrumukrainas separātistu pašpasludinātās republikas iekļautu teroristisko organizāciju sarakstā. Ja tas notiks, šo organizāciju rindās karojošajiem var nākties stāties tiesas priekšā par terorismu, kas draud pat ar mūža ieslodzījumu.Jau vēstīts, ka Drošības policija uzsākusi kriminālprocesus pret trim Latvijas iedzīvotājiem, kuri publiski video ierakstos izteikuši aicinājumus doties uz Ukrainu un iesaistīties tur notiekošajā karadarbībā prokrievisko separātistu rindās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē