Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

LTRK: Viļa Vītola ierosinājums pacelt dividenžu nodokli līdz 25% uzņēmējiem nav pieņemams

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedri, uzņēmēji kategoriski iestājas pret mecenāta Viļa Vītola plašsaziņas līdzekļos pausto ierosinājumu nodokli par ienākumiem no kapitāla jeb t.s. dividenžu nodokli palielināt līdz 25% līdzšinējo 10% vietā.

"Igaunijā kopējais nodokļu slogs uz izņemto naudu kā dividendēm ir 26.6%, Latvijā - 25%, no kuriem15% uzņēmuma ienākumu nodoklis un 10% nodoklis par ienākumiem no kapitāla," norāda LTRK viceprezidente Lienīte Caune. Latvija, piekrītot dividenžu nodokli paaugstināt līdz 25% likmei, iegūtu summāru nodokļu slogu uz kapitālu - 40% jeb gandrīz pusi peļņas.

"Kopējais nodokļu slogs Latvijas uzņēmējam ir par augstu, neesam konkurētspējīgi pat ar tuvākajiem kaimiņiem – Igauniju un Lietuvu," atgādina L.Caune, uzsverot, ka turpmāka nodokļu masas audzēšana pretēji uzņēmējiem solītajai t.s. darbaspēka nodokļu samazināšanai komercdarbības veicējus tikai mudinās lūkoties ofšoru virzienā.

Nodokļu un nodevu likmju celšana valsts konkurētspēju pasliktinātu vēl vairāk, norāda L.Caune. Viņa norāda, ka pat tik konservatīvas valstis kā Zviedrija raugās ienākumu nodokļu samazināšanas virzienā, kamēr Latvijā izskan aizvien vairāk dažādu ierosinājumu paaugstināt viena vai otra nodokļa likmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē