Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pabriks aicina militāri patriotiskās NVO ciešāk sadarboties savā starpā

Trešdien aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) tikās ar militāri patriotiskām nevalstiskajām organizācijām (NVO)  un aicināja šīs organizācijas ciešāk sadarboties savā starpā, formulējot mērķus un lūdzot valsts atbalstu dažādu projektu īstenošanā, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

"Tā kā Aizsardzības ministrijas iespējas atbalstīt nevalstisko organizāciju aktivitātes joprojām ir ļoti ierobežotas, vēlos jūs aicināt kopīgi formulē savas iniciatīvas, izstrādājot kopīgus projektus, jo labi izplānotiem un pamatotiem pasākumiem vienmēr ir daudz vieglāk rast finansējumu nekā sadrumstalotiem projektiem," norādīja aizsardzības ministrs.

Ministrs uzklausīja NVO  idejas par sadarbības iespējām ar Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, izmantojot atvaļināto virsnieku un rezerves karavīru zināšanas, organizējot dažādus valsts mēroga piemiņas un atceres pasākumus, īstenojot dažādus sabiedrības integrācijas pasākumus, gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā 2015.gadā un citus priekšlikumus.

Tikšanās laikā ministrs NVO pārstāvjus informēja arī par Latvijas karavīru dalību Afganistānā un iespējamo Latvijas iesaisti pēc 2014.gada, kad plānots drošības uzturēšanu valstī nodot afgāņu drošības spēkiem, kā arī par šā gada maijā notiekošo NATO samitu Čikāgā.

Tikšanās reizē piedalījās pārstāvji no Latvijas Nacionālo partizānu apvienības, Latvijas Nacionālo karavīru biedrības, Latviešu virsnieku apvienības, Latvijas Rezerves virsnieku asociācijas, Latviešu strēlnieku apvienības, Pulkveža O. Kalpaka piemiņas fonda, Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda, Rezerves virsnieku un instruktoru neformālās apvienības, kā arī Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē