Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pieprasītākās profesijas - pavārs, šuvējs un kravas auto vadītājs

Kopumā valstī pieprasītākās profesijas ir – kravas automobiļa vadītājs, pavārs un šūšanas speciālists. Bet lauku teritorijā nepieciešami lauksaimniecības un kokapstrādes speciālisti, intervijā LTV raidījumam Rīta panorāma sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne.

Vēl aizvien vislielākais bezdarba līmenis ir Latgalē – 19.8%, vismazākais ir Rīga – 5.3% Latgalē galvenās problēmas ir darbavietu trūkums, bezdarbnieku kvalifikācija kā arī ierobežotā darbinieku mobilitāte. Kā atzina Kalvāne, patiesā situācija varētu būt pat vēl nedaudz sliktāka, jo ne visi ir reģistrējušies. 

Kopumā NVA reģistrēti 85000 cilvēki un apmēram 30% ir ilgstošie bezdarbnieki, kas ilgāk kā gadu nav spējuši atrast darbu. Tātad esot pamats runāt par to, ka viņu kvalifikācija nav pietiekoša.

Atsevišķās rūpniecības nozarēs Krievijas ekonomiskās krīzes dēļ pastāv riski, kas varētu ietekmēt nodarbināto cilvēku skaitu. 

Tomēr kā norādīja NVA direktore, sakoties pavasarim tradicionāli vērojamas straujas bezdarba līmeņa samazināšanās. Straujāks bezdarba līmeņa samazinājums sagaidāms līdz vasarai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē