Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Vēstnieks par Obamas vizīti: Baltijas valstu drošība ir ASV augstākās prioritātes jautājums

ASV prezidenta Baraka Obamas plānotā vizīte Igaunijā liecina, ka Baltijas valstu drošība ir ASV augstākās prioritātes jautājums, piektdien telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns.

"Es domāju, ka šī vizīte nepārprotamo signalizē tikai vienu – Baltijas valstu drošība un labklājība ir ASV augstākās prioritātes jautājums šobrīd, jo savādāk šādas vizītes reģionā vienkārši nebūtu," viņš teica uzsverot, ka tā nav tikai vizīte uz vienu konkrētu Baltijas valsti – tā būs vizīte Baltijas valstu reģionā. 

"Šī vizīte neapšaubāmi ir ārkātīgi nozīmīga ne tikai valstī, uz kuru dosies ASV prezidents, bet visām trim Baltijas valstīm. Tas ir pilnīgi skaidrs, nepārprotams ASV augstākā politiskā līmeņa atbalsts mūsu drošībai," teica Razāns.

Savukārt Latvijas prezidents Andris Bērziņš telefonintervijā Rīta panorāmai apstiprināja, ka arī viņš tiksies ar Obamu. Pašlaik vizītes laiks tiekot konkretizēts, bet "skaidrs, ka šī augstākā līmeņa tikšanās notiks". 

Tikšanās laikā plānots saskaņot jautājums saistībā ar gaidāmo NATO samitu. "Būtībā tas ir process, kas sākās pirms gada augustā, un turpinājās visu šo laiku. Bet situācija pasaulē ir izmainījusies dramatiski, tāpēc jautājumi par jauno NATO taktiku un konkrēto rīcību katrai valstij, kopīgo saskaņoto darbību, ir vairāk kā būtiski. Tāpat arī pašreizējie notikumi pasaulē – nestabilitāte, it sevišķi Irākā, Gazas sektorā. Tas vis slieicna, ka koordinācija un jaunās stratēģijas ir jāievieš," teica prezidents skaidrojot, ka varētu pārrunāt arī alianses valstu kopīgo rīcību dažādās NATO praktiskajās mācībās. 

Jau vēstīts, ka septembra sākumā Igauniju iecerējis apmeklēt ASV prezidents

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē