Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ādažu novada ezeros ielaidīs 40 000 zivju mazuļu

Ādažu novada divos ezeros – Mazajā Baltezerā un Dūņezerā šogad līdz oktobrim ielaidīs 40 000 zivju mazuļu, portālu Diena.lv informēja Ādažu novada domē.

Projekti par zivju resursu pavairošanu Ādažu novada ezeros paredz 25 000 zandartu mazuļu ielaišanu Dūņezerā un 15 000 – Mazajā Baltezerā. Valsts Zivju fonda padome ir atbalstījusi domes iesniegtos projektus un piešķīrusi daļēju finansējumu 2945,45 eiro apmērā zivju mazuļu ielaišanai Mazajā Baltezerā un 4909,09 eiro apmērā – Dūņezerā.

"Baltezers Pierīgā ir viens no populārākajiem ezeriem makšķerēšanai. Ir liels skaits makšķerēšanas tūristu, kas zivis izķer. Līdz ar to nepieciešamība papildināt zivju krājumus aug," stāsta projekta vadītājs, priekšsēdētāja otrais vietnieks Artis Brūvers (RA). 

Pašvaldība plāno iesākto iniciatīvu turpināt un arī turpmāk pavairot zivju mazuļus novada ūdenstilpēs. Ir izsludināts iepirkums Zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrādei Kadagas ezeram un Vējupei. "Šis ir pirmais solis zivju krājumu pavairošanai arī šajās ūdenstilpēs," skaidro Brūvers. "Tādējādi izpildīsim Valsts Zivju fonda noteiktās prasības un centīsimies piesaistīt fondu līdzekļus, tuvākajos gados papildinot zivju populāciju arī Kadagas ezerā un Vējupē. Ar domes atbalstu šogad 4.jūnijā tiks rīkotas arī spiningošanas sacensības Ādažu līdaka 2016, kas ir iecienītas makšķernieku vidū un veicina makšķerēšanas tūrismu."

Zivju mazuļu piegādi un ielaišanu ezeros veiks zivju audzētava Šmita IU Rūķis. Projektu kopējās izmaksas ir 8727,28 eiro, no kurām Zivju fonda piešķirtie līdzekļi ir 7854,54 eiro, savukārt pašvaldības līdzfinansējums - 872,74 eiro.

Ādažu novadā esošos publiskos ūdeņus pašvaldība valdījumā no valsts pārņēma 2014.gadā. Šī ir pirmā reize, kad pašvaldība iesaistās ūdens resursu atjaunošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas