Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Aicina pedagogus pieteikties izglītības iedvesmas konferencei Izaugsmes kods

Skolotāji, skolu un izglītības pārvalžu vadītāji tiek aicināti vēl līdz 10. augustam pieteikties “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Latvijas Bankas rīkotajai uzņēmējdarbības izglītības un iedvesmas konferencei “Izaugsmes kods”, kas 20. un 21. augustā norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes telpās. Konferences mērķis – iepazīstināt pedagogus ar jaunākajiem mūsdienu izglītības risinājumiem, kas motivēs skolēnus ceļā uz izcilību. Konference ir bez maksas, un vietu skaits tajā ir ierobežots, aicinām sekot līdzi arī tiešraidē sadarbībā ar “Delfi”, tiešraide būs pieejama arī JA Latvia Facebook kontā.

Konferencē ar savu redzējumu par aktualitātēm izglītībā, sabiedrībā un darba tirgū dalīsies sabiedrībā pazīstami eksperti, piemēram, Sanita Osipova, Andris Strazds, Zane Daudziņa, Katrīna Ošleja, Anda Čakša, Sanda Liepiņa u.c. Tiks diskutēts, ko sagaidām no nākotnes profesionāļiem, izglītības un skolotāju lomu tajā, lai vairotu Latvijas jauniešu konkurētspēju un veicinātu Latvijas tautsaimniecības izaugsmi.

Vienlaikus dalībniekiem būs iespēja apgūt jaunas metodes un praktiskus rīkus dizaina un tehnoloģiju, uzņēmējdarbības un inovāciju un karjeras izglītības satura pilnveidošanai. 

“Izglītības vidē šobrīd ir pietiekami daudz stresa un neskaidrību. Mēs ar šo pasākumu vēlamies Latvijas skolotājiem sniegt pozitīvisma devu, iedvesmot svaigām idejām, iepazīstināt ar jaunākajām izglītības tendencēm, kā arī iedot praktiskus rīkus un metodes tieši pirms jaunā mācību gada,“ saka izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

“Uzņēmējdarbības vide mainās un arvien vairāk uzņēmumi domā par ilgtspējīgu produktu ražošanu un pakalpojumu sniegšanu, veicinot ekonomikas konkurētspēju un izaugsmi. Mācībspēkiem ir būtiska loma jaunās paaudzes sagatavošanā dzīvei un darbam mainīgajā pasaulē, veidojot  stipru, inovatīvu un uzņēmīgu nākotnes sabiedrību. Novērtējam, ka arī skolēni savos mācību uzņēmumos aizvien vairāk vēlas radīt inovatīvus un eksportspējīgus produktus,” uzsver LIAA direktors Raivis Bremšmits

Dalībniekiem konferences laikā būs iespēja, praktiski darbojoties, apgūt atsevišķas tēmas:

  • Hakera uzbrukuma metodoloģija;
  • Finanšu pratības darbnīca: Kā plānot savu budžetu un izvairīties no krāpniecības?
  • Ieskats makroekonomikas prognožu veidošanā;
  • Mācības AI laikmetā;
  • Mārketings, jaunākie rīki un mākslīgā intelekta pielietojums mārketingā;
  • Finanšu datu analīze;
  • Komunikācijas triki toksiskas komunikācijas gadījumā;
  • Uzņēmējdarbības veiksmes formula: ES+komanda=MĒS;
  • Ideja. Radīšana. Mode. Dizains.

“Skolām un augstskolām ir viens mērķis – izaudzināt zinošas nākamās paaudzes, kas turpinās mūsu darbu un nākotnē veidos mūsu valsti. Tāpēc viena no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) prioritātēm ir iesaiste pedagogu izglītībā, sniedzot savas zināšanas un pieredzi skolotāju, īpaši STEM jomu pedagogu, zināšanu papildināšanā. Vienlaikus arī ikdienā pedagoģijas joma ir nozīmīga RTU darbā, jo mūsu ekosistēmā ir iekļāvusies RTU Liepājas akadēmija, kura jau vēsturiski ir viena no galvenajām skolotāju sagatavotājām Latvijā. Mēs turpinām atbildīgi stiprināt pedagoģijas programmas un motivēt jauniešus mācīties par skolotājiem, lai mūsu bērni un jaunieši saņemtu starptautiski konkurētspējīgu izglītību,” saka RTU rektors Tālis Juhna.

“Skolotājs ir izglītības atslēga, tāpēc Latvijas Banka ik gadu pirms mācību gada sākuma tiekas ar pedagogiem, lai stāstītu par aktualitātēm ekonomikas un finanšu jomā. Skolotāju ērtībai šogad esam apvienojuši spēkus ar citiem sadarbības partneriem, lai kopā gan iedvesmotu, gan atbalstītu pedagogus pirms skolas gada sākuma. Ieguvēji būs ne tikai skolotāji, bet galvenokārt skolēni visā Latvijā,” Latvijas Bankas Finanšu pratības daļas vadītāja Aija Brikše.

Konference norisināsies otro reizi un ir nākamais solis, attīstot ierastos pedagogu, skolēnu mācību uzņēmumu konsultantu, profesionālās kompetences pilnveides kursus un piedāvājot papildu saturu, kas būs saistošs arī izglītības pārvalžu pārstāvjiem, skolu vadībai, sociālās un pilsoniskās mācību jomas un tehnoloģiju mācību jomas skolotājiem.

Vairāk informācijas par konferenci, pieteikšanos ŠEIT.

Konference “Izaugsmes kods 2024” tiek īstenota Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta “Atbalsts mazo un vidējo uzņēmumu inovatīvas uzņēmējdarbības attīstībai” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība,” to organizē izglītības organizācija “Junior Achievement Latvia, LIAA un Latvijas Banka, atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte un fonds “Augt”. Pasākumu informatīvi atbalsta "Delfi", "Diena" un "Dienas Bizness".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas