Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar airBaltic Oslo pieķertajiem apkalpes locekļiem darba attiecības ir pārtrauktas

Latvijas lidsabiedrība airBaltic ar Oslo lidostā dzērumā pieķertajiem četriem apkalpes locekļiem darba attiecības ir pārtraukusi, aģentūru LETA informēja lidsabiedrībā.

Tāpat lidsabiedrībā skaidro, ka, lai arī airBaltic veica pārbaudes alkohola saturam izelpā izlases veidā katru dienu arī pirms Oslo gadījuma, taču tagad tiekot garantētas pārbaudes 100% visam personālam, kas garantē lidojumu drošību, kā arī noteiktas papildu izlases veida pārbaudes.

Tāpat notiekot izlases veida narkoloģiskās pārbaudes, kā arī rīkotas papildu drošības apmācības personālam, kā arī ierīkota konfidenciāla drošības telefonlīnija, pa kuru ziņot par aizdomīgiem gadījumiem.

Aviokompānijai esot vairāku līmeņu kontroles mehānismi, lai nodrošinātu visu airBaltic lidojumu drošību. Kompānijā airBaltic apgalvo, ka netiek pieļautas nekādas atkāpes no drošības standartiem.

Tāpat tiek uzsvērts, ka airBaltic arī līdz 8.augustam jeb pirms incidenta Oslo lidostā bija vienas no stingrākajām alkohola pārbaudēm Eiropā, jo lielā daļā Eiropas valstu aviokompānijām pašām ir liegta iespēja veikt alkohola pārbaudes likumdošanas vai arodbiedrību līgumu dēļ.

Kā ziņots, Norvēģijas tiesa piespriedusi sešu mēnešu cietumsodu Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic otrajam pilotam, kas 8.augustā tika aizturēts Oslo lidostā kopā ar vēl trim apkalpes locekļiem, kad atklājās, ka viņiem pirms došanās reisā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz pieļaujamo līmeni - 0,2 promiles.

Aizturētajām lidsabiedrības stjuartēm tiesa piespriedusi attiecīgi 60 un 45 dienu ieslodzījumu.

Lidmašīnas kapteinis piekritis palikt apcietinājumā līdz 17.septembrim, kad paredzēta viņa prāva. Kapteinim, kura asinīs konstatētas 0,54 promiles alkohola, izvirzītas visnopietnākās apsūdzības, jo viņš atbildīgs par visu apkalpi. Saskaņā ar Norvēģijas likumiem viņam var tikt piespriests ieslodzījums uz laiku līdz diviem gadiem, kā arī prāvs naudas sods.

Norvēģijas pilotu asociācijas vadītājs sacījis, ka šī ir tikai trešā reize 30 gadu laikā, kad pilots nav izturējis alkohola testu Norvēģijas lidostā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas