Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atbildīgās iestādes trīs nedēļu laikā sagatavos priekšlikumus dezinformācijas ierobežošanai

Atbildīgās iestādes trīs nedēļu laikā Iekšlietu ministrijai (IeM) iesniegs priekšlikumus ar konkrētiem likuma grozījumu piedāvājumiem, lai ierobežotu dezinformācijas izplatīšanu Latvijā, informēja IeM.

Ceturtdien sanāca iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) sasaukta darba grupa par to, kā izstrādāt atbilstošus juridiskos risinājumus cīņai ar viltus ziņām, dezinformāciju, propagandu un naida runu internetā.

Darba grupā piedalījās pārstāvji no Saeimas analītiskā dienesta, Valsts kancelejas, Iekšlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Kultūras ministrijas, Valsts policijas, Valsts Drošības dienesta, un Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes.

"Ir kritiski svarīgi nacionālā un Eiropas Savienības līmenī nepieļaut dezinformācijas ietekmi uz demokrātiskajiem un iekšpolitikas procesiem. Saskatu, ka šobrīd likumdošana nav pilnvērtīga - ne Krimināllikumā, ne Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, ne likumā Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem nav definēta dezinformācija vai propaganda, kas ļautu veidot tālāku tiesību politiku un sodu sistēmu. Nav arī efektīvu rīku, kā sociālo tīklu uzturētāji varētu dzēst viltus ziņas," uzsver iekšlietu ministrs.

Viņš norādīja, ka minētais jautājums nav par runas vai preses brīvību, bet par "subjektiem, kas apzināti kaitē mūsu neatkarīgās valsts nacionālajām interesēm un ar viltus saturu cenšas sagrozīt iedzīvotāju prātus".

Ņemot vērā minēto, Ģirģens aicina atbildīgās iestādes nākt ar konkrētiem, uz Saeimu virzāmiem priekšlikumiem, lai pēc iespējas ātrāk panāktu sabiedrībai redzamu rezultātu.

Ģirģens darba grupā uzņēmās atbildību par šāda regulējuma iniciatīvu apkopošanu un tālāku virzību, un ar visām iesaistītajām iestādēm norunāts, ka tās trīs nedēļu laikā sniegs priekšlikumus ar konkrētiem likuma grozījumu piedāvājumiem, lai ierobežotu dezinformācijas izplatīšanu.

 

 

Top komentāri

reklāma
r
"ar viltus saturu cenšas sagrozīt iedzīvotāju prātus" - Vai ar to ir domāta TV reklāma, kas nāk no visiem TV ekrāniem?
skats no malas
s
Ja lielie mediji sniegs iedzīvotājiem patiesu un objektīvu informāciju, tad jebkādas viltus ziņas izzudīs pašas no sevis.
utt
u
Ar baumu izplatīšanu Pasaulē pēdejo 10 000 gadu laikā nav tikusi galā neviena Vara. Tāpat, kā ar prostitūciju. Pašreiz Ķīnā saistībā ar Epidēmiju Soc.tīklos izplatās fantastiski daudz baumu. Izrādās, ka ķīniešu mentalitātei raksturīga baumošana un krišana panikā. Un pat totalitārais komunistu režīms tur neko nevar padarīt. Tas pats ASV saistībā ar Dem.partijas priekšvēlēšanu kokusiem. Fantastiski izplatās negatīvas baumas un Varas Iestādes ir bezspēcīgas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas