Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Babītes ezerā aizturēts maluzvejnieks ar 96 kilogramiem zivju

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori naktī uz 12.septembri pie Babītes ezera aizturējuši maluzvejnieku ar 18 zvejas tīkliem, kuru kopējais garums ir 900 metri, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Maluzvejnieka lomā atradās 96 kilogrami (kg) zivju - līņi, brekši un karūsas.

Aizturētais maluzvejnieks Babītes ezera šogad pieķerts jau trešo reizi. Neskatoties uz atkārtotu pārkāpumu, likumdošana kriminālatbildību neparedz, ja nodarītā zaudējumu summa nesasniedz noteiktu apmēru.

Jalinska informē, ka VVD ir sācis administratīvā pārkāpuma procesu un izņēmis pārkāpuma izdarīšanas rīkus - tīklus un laivu. Vainīgajam nāksies atlīdzināt nodarītos zaudējumus zivju resursiem, kas pēc pirmreizējiem aprēķiniem ir aptuveni 1400 eiro, kā arī apmaksāt naudas sodu.

Par zveju bez atļaujas fiziskai personai piemēro administratīvo sodu no 280 līdz 700 eiro. Vairākkārtēja nelegāla zveja, kuras rezultātā iegūts liels apjoms zivju, ir pamats maksimālā vai tam pietuvināta naudas soda piemērošanai.

Iegūtais loms no maluzvejnieka konfiscēts. Zivis konfiscēšanas brīdī bijušas bez dzīvības pazīmēm, tādēļ nogādātas Rīgas Zooloģiskajam dārzam, kur kalpos par barību Zooloģiskā dārzā mītošajiem dzīvniekiem.

Pēc VVD zvejas kontroles inspektoru reģistrētajiem datiem šogad Latvijas iekšējos ūdeņos ir atrasti un izcelti 1436 nelikumīgi zvejas rīki, no kuriem izplatītākie nelegālie zivju ieguves rīks ir ūdas (562 rīki), 319 vēžu murdi, 261 tīkli un 101 zivju murds. Lielākā daļa jeb 1279 rīki ir bezsaimnieka, t.i. rīki, kuru īpašnieks uz to atrašanas brīdi nav zināms.

VVD inspektori regulāri apseko maluzvejnieku iecienītas ūdenstilpes, tajā skaitā pastiprināti kontrolē arī zivju tirdzniecības vietas, tādā veidā radot šķēršļus nelegālo zivju apritei. Nozīmīga iesaiste vides pārkāpumu novēršanā ir iedzīvotājiem, kas ziņo par aizdomīgām darbībām ūdenstilpju tuvumā, VVD arī turpmāk aicina ziņot, zvanot uz tālruni 26 338 800 vai izmantojot mobilo lietotni "Vides SOS".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas