Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Blēži, tēlojot Sadales tīkla darbiniekus, sirmgalvjiem pērn izkrāpuši vairāk nekā 10 tūkstošus eiro

Pērn decembrī vairāk nekā desmit sirmgalvju Latgalē, Vidzemē un Zemgalē krita par upuriem triju blēžu kompānijai no Lietuvas, kas, uzdodoties par Latvenergo vai AS Sadales tīkls (ST) darbiniekiem, ar dažādiem izdomātiem ieganstiem iekļuva veco ļaužu mājās un izkrāpa naudu.

Krāpnieku - divu sieviešu un vīrieša - kopējais guvums teju mēneša sirojumu laikā bijis ap desmit tūkstošiem eiro. Jāpiebilst, ka vēl pāragri spriest, cik ilgi kompānija sirojusi un cik liels ir patiesais tās apkrāpto sirmgalvju skaits un arī kopējā izkrāptā summa. Kopumā policijai ir ziņas jau vismaz par desmit noziegumu epizodēm Latgalē, Vidzemē un Zemgalē. Tāpat zināms, ka vairākos gadījumos noziedzniekiem nav izdevies realizēt savu mērķi, jo personām, pie kurām noziedznieki ieradušies, modušās aizdomas un tās nav turpinājušas sarunu ar blēžiem, bet nekavējoties ziņojušas policijai. Saņemtā informācija tika apkopota un palīdzēja policijai nonākt uz pēdām noziedzniekiem un viņus aizturēt, stāsta Valsts policijas pārstāvji un piebilst, ka trijotne, kas tiek turēta aizdomās par sirmgalvju apkrāpšanu, aizturēta 7. janvārī uz autoceļa Rēzekne-Jēkabpils netālu no Jēkabpils. Pašlaik pret aizturētajiem sākti vairāki kriminālprocesi par zādzībām. Par to, ka vecos ļaudis apzog viena un tā pati blēžu grupa, liecināja identiskais darbības rokraksts - uzdodoties par Latvenergo vai ST darbiniekiem, šīs personas ieradušās dzīvesvietās pie vecāka gadagājuma cilvēkiem, savu ierašanos pamatojot ar elektrības skaitītāja, transformatora nomaiņas nepieciešamību vai it kā par elektroenerģiju pārmaksātās naudas atmaksu.

Pēc tam potenciālajiem upuriem lūgts samainīt naudu - ja tie piekrituši, noziedznieki, sekojot līdzi upurim, novērojuši vietu, kur tas glabā naudu, un šo naudu nozaguši. Valsts policija turpina lietas izmeklēšanu, un ir iespēja, ka kopējais apkrāpto un apkrāpt mēģināto cilvēku skaits izrādīsies lielāks, nekā patlaban noskaidrots.

ST komunikācijas speciāliste Tatjana Smirnova iedzīvotājus aicina ņemt vērā, ka uzņēmuma darbinieki neveic skaidras naudas darījumus un klientu īpašumos nepieprasa samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem vai plānotajiem elektrotīkla remonta un uzlabošanas darbiem. Par jebkuru darbu ST speciālisti noformē attiecīgus dokumentus, pamatojoties uz tiem, pēc tam klientam tiek nosūtīts rēķins jau no ST papīra formā vai elektroniski.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu elektroapgādi iedzīvotājiem un uzņēmumiem visā Latvijā, kā arī novērstu elektrotīkla bojājumus un iespējamos nelaimes gadījumus, ST veic elektrotīkla uzturēšanas, atjaunošanas un remonta darbus. Elektrotīkla rekonstrukcijas un uzturēšanas darbus - elektrolīniju rekonstrukciju un citus darbus - veic gan uzņēmuma darbinieki, gan sadarbības partneri, savukārt elektroenerģijas skaitītājus - gan klientu īpašumos, gan ārpus telpām - maina un pārbauda tikai ST darbinieki, kuriem ir ar uzņēmuma logo marķēta darba automašīna, noteikts darbinieka formas tērps un darbinieka apliecība.

ST speciālisti iedzīvotājiem, kuriem rodas šaubas par personu, kas klienta īpašumā vēlas veikt elektroenerģijas skaitītāja maiņu vai pārbaudi, vai vēl jo vairāk - mudina veikt kādus norēķinus uz vietas, iesaka zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 80 200 403 un pārliecināties, vai konkrētā persona ir ST vai tā sadarbības partneru darbinieks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas