Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Čakša turpinās sadarbību ar politiska spiediena izdarīšanā vainoto padomnieku Bergu

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) turpinās sadarbību ar politiska spiediena izdarīšanā vainoto padomnieku Raivi Bergu, medijiem apliecināja ministre, noliedzot, ka iepriekš zinājusi par izteiktajiem pārmetumiem.

Bergs ir Čakšas padomnieks politiku un procesu pārvaldības jautājumos. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks viņu vaino par politiska spiediena izdarīšanu.

Buks Latvijas Televīzijai atklāja, ka LOK attiecības ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pasliktinājušās pēc tam, kad LOK atteikusies noslēgt sadarbības līgumu ar izdevniecību "Rīgas viļņi", kurā iepriekš strādājis Bergs. Kopš pagājušā gada oktobra izdevnicības operatīvā vadītāja ir Berga māsa Elīna.

Buks arī pārmeta, ka esot saņēmis no IZM uzstādījumu atbrīvot no amata vairākus ilggadējus LOK darbiniekus. Ultimāts izvirzīts arī, izvēloties Latvijas Olimpiskās vienības vadītāju.

Tikmēr Čakša LOK prezidenta teikto uztver kā apvainojumu un nesaskata tam pamatojumu. 

"Ņemot vērā, ka virzāmies uz caurspīdīgumu sportā, tas ir absurds, ko šobrīd apgalvo Buka kungs. Nekāda veida iespaidošana nav iespējama, ņemot vērā, ka viss finansējums ir balstīts kritērijos," izteicās ministre.

Viņa vēl nav tikusies ar Buku, lai pārrunātu izteiktos pārmetumus. Vienlaikus Čakša atzīmēja, ka LOK prezidentam ir liels mandāts nākt ar pārmaiņu piedāvājumiem, ko viņa nav sagaidījusi.

Čakša uzsvēra, ka jebkurus lēmumus pieņem ministrs, nevis viņa padomnieks.

Jau ziņots, ka bijusī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) savukārt apliecinājusi, ka Bergs ar šantāžas mēģinājumiem rīkojies arī citos gadījumos. "Tuvu bandītiskām metodēm," tviterī rakstīja Viņķele.

Arī bijušais Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš tviterī norādījis, ka Buks nemelo. Šādu informāciju viņš esot savulaik saņēmis no "sporta cilvēkiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas