Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Cīņā ar trokšņainiem pasākumiem var vien apelēt pie sirdsapziņas

Sākoties vasaras sezonai, tradicionāli aktualizējas arī jautājums par trokšņainiem pasākumiem, kas ietekmē daudz lielāku cilvēku skaitu nekā norises telpās. Pērn Jūrmala mēģināja ieviest trokšņa ierobežojumus - pilsētas uzņēmēji un viesi tos vērtēja neviennozīmīgi, bet Vides aizsardzības un pašvaldību lietu ministrija (VARAM) noraidīja. Ar skaļiem pasākumiem šogad sezona uzsākta arī Rīgā, taču pēc Satversmes tiesas 2014. gada nogalē pieņemtā sprieduma pašvaldības policijai vairs nav tiesību sodīt par trokšņa celšanu, otrdien lasāms laikrakstā Diena.

"Situācija ir mainījusies diezgan būtiski," uzskata Rīgas domes (RD) Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājs Dainis Turlais (Gods kalpot Rīgai). Viņaprāt, pašvaldības policijai ir atņemti jebkuri instrumenti, lai administratīvi ietekmētu to cilvēku rīcību, par kuriem žēlojas citi rīdzinieki. "Sodīt par trokšņa izraisīšanu nav iespējams, un faktiski troksnis nav pārkāpums. Pašvaldības policija reaģē uz visiem iedzīvotāju izsaukumiem un notikuma vietā risina pārrunas ar trokšņa radītājiem. Policisti mēģina pārliecināt vainīgos, ka viņi ar savu rīcību traucē līdzcilvēkiem, ka tas nav ētiski un godīgi," viņš klāstīja.

Satversmes tiesa lietu par trokšņa ierobežošanas atbilstību Satversmei izskatīja pēc SIA Irideja 3 sūdzības. Šim uzņēmumam pieder bārs Just, kas iepriekš tika minēts trokšņa cēlāju saraksta augšgalā. Kluba pārstāvis Aleksejs Molčanovs Dienai atzīst, ka kopš Satversmes tiesas spieduma ne reizi nav bijušas problēmas ar pašvaldības policiju. 

Visu rakstu lasiet otrdienas, 26.maija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas