Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Izklaides pasākumu rīkotāji un tīkotāji uz zaļa zara

Ja ne rožainu, tad katrā ziņā ļoti optimistisku ainu par pasākumu rīkotāju un nodrošinātāju darbības rādītājiem uzbūrusi kompānija Lursoft, kas pētījumā noskaidrojusi - aktīvi reģistrē jaunus nozares uzņēmumus, strauji kāpj to apgrozījums un divu gadu laikā zaudējumi sarukuši četras reizes. Tomēr aptaujātie nozares speciālisti nesteidz skaļi jūsmot par krīzes beigām, lai gan atzīst, ka pasākumi kļūst bagātīgāki, krāšņāki un dārgāki, ceturtdien raksta Diena.

Pētījumā ietverti gan mazie pasākumu organizētāji, gan arī pasākumu tehnikas nodrošinātāji, festivālu rīkotāji, tai skaitā arī Positivus, citiem vārdiem - atlasē iekļauti visi Latvijā patlaban strādājošie uzņēmumi, kuri kā savu darbības pamatnozari norādījuši mākslas palīgdarbības vai citu izklaides un atpūtas darbību, Dienai skaidroja SIA Lursoft IT pārstāve Indra Jansone.

"Pēdējos gados nozare atkal tikusi atpakaļ uz zaļa zara," secināts Lursoft pētījumā, to pamatojot ar apgrozījuma datiem - 2011. gadā viens nozares uzņēmums apgrozījis vidēji 8015 eiro, pērn vidējais rādītājs palielinājies jau līdz 12 336 eiro, kas ir pieaugums par 53,91%. Pēc apgrozījuma un darbinieku skaita vadošais uzņēmums nozarē ir SIA Kompānija NA, kas gan nonākšanu šādā pētījumā uztver ar zināmu mulsumu. Uzņēmuma rīkotājdirektors Jānis Urlovskis norāda, ka kompānija pati pasākumus nerīko, bet gan tos apkalpo, izīrējot podestus un aparatūru.

Diemžēl Dienai neizdevās sazināties ar vienu no Kompānijas NA klientiem - SIA Positivus grupa -, kas uzskatāms par vienu no sekmīgākajiem nozares spēlētājiem. Uzņēmuma valdes loceklis Ģirts Majors visu augustu nebūs Latvijā un, kā norādīja īsziņā, par šādu pētījumu neko nav dzirdējis.

Liels skaits pasākumu rīkotāju darbojas, apkalpojot korporatīvos pasākumus. Tāda ir arī pasākumu aģentūra Piraija Event, kam 99% ir tieši korporatīvie pasākumi. Noklausījies Lursoft pētījumā minēto salīdzinājumu ar zaļo zaru, aģentūras vadītājs Oskars Šļakota nesteidz tam piekrist: "Situācija stabilizējas, uzņēmumi arvien savlaicīgāk organizē savus pasākumus, ātrāk ir zināmi kompāniju budžeti. Klienti izvērtē cenu, ideju un pieredzes balansu. Tām aģentūrām, kas darbojas daudzus gadus, ir vieglāk strādāt. To, ka būtu zaļš zars, viss plauktu, es gan gluži neteiktu."

Visu rakstu "Var atļauties svinēt krāšņāk un vērienīgāk" lasiet ceturtdienas, 7.augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas