Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IZM pieprasa Daugavpils Universitātei sniegt paskaidrojumus par sākto kriminālprocesu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pieprasījusi Daugavpils Universitātei sniegt paskaidrojumus saistībā ar sākto kriminālprocesu par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļu iespējamo izkrāpšanu.

Ministrijā aģentūru LETA informēja, ka saistībā ar iespējamu krāpšanos ar ES Sociālā fonda līdzekļiem 600 000 eiro apmērā ministrijā šodien tika sasaukta vadības sanāksme.

IZM uzsver, ka krāpšanās ar ES līdzekļiem nav pieļaujama nevienā Latvijas izglītības iestāde vai zinātniskajā institūcijā. Daugavpils Universitātes gadījumā šāds gadījums nozīmē nepietiekamu uzraudzība no augstskolas padomes puses, jo tās uzdevums saskaņā ar Augstskolu likumu ir uzraudzīt iekšējās kontroles un risku pārvaldības sistēmu darbību, pārskatīt to atbilstību un darbības efektivitāti. IZM pieprasījusi Daugavpils Universitātes padomei nekavējoties sniegt paskaidrojumus.

Tikmēr Daugavpils ziņu portālā "Gorod.lv" publicētā informācija liecina, ka ir aizturēts universitātes padomes loceklis un rektora vietnieks attīstības jautājumos Jānis Kudiņš

Jau ziņots, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sadarbībā ar Eiropas Prokuratūru (EPPO) šodien iepriekš sāktā kriminālprocesā veic procesuālās darbības kādā mācību iestādē Daugavpilī aizdomās par iespējamu krāpšanos ar Eiropas Savienības Sociālā fonda līdzekļiem 600 000 eiro apmērā.

Kriminālprocesā vairākas personas, tostarp augsta līmeņa mācību iestādes amatpersona, tiek turētas aizdomās par krāpšanu saistībā ar mācību iestādei piešķirto Eiropas Savienības Sociālā fonda finansējumu, mākslīgi palielinot publiskā iepirkuma specifikācijas izmaksas. Kopumā aizturētas četras personas.

Izmeklētājiem ir aizdomas par iespējamu šo līdzekļu daļēju novirzīšanu uz uzņēmumiem citās valstīs.

EPPO mājaslapā teikts, ka kratīšanas tiek veiktas Daugavpilī, tostarp Daugavpils Universitātē. Aizdomās turamo personu vidū esot augsta līmeņa Daugavpils Universitātes amatpersona.

Daugavpils universitātes pārstāve Olga Mickeviča aģentūrai LETA apgalvoja, ka mācību iestādei neesot oficiālas informācijas par Eiropas Prokuratūras sākto kriminālprocesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas