Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IZM vēl jāpiegādā 75% no solītajiem datoriem skolām

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) vēl ir jāpiegādā 75% jeb 4736 no solītajiem datoriem skolām, un ministrijā sola to izdarīt līdz šā gada beigām, aģentūru LETA informēja IZM.

Lai uzlabotu tehnoloģisko nodrošinājumu skolās, tādējādi mazinot Covid-19 krīzes seku ietekmi uz izglītības nozari, un īstenotu attālināto mācību procesu, 2020.gada augustā valdība atbalstīja IZM priekšlikumu par 3,97 miljonu eiro piešķiršanu portatīvo datoru iegādei.

Par šo summu ir iegādāti vairāk nekā 6200 portatīvie datori, un šodien saņemti pirmie 1525 klēpjdatori Acer TravelMate P2. Patlaban tie jau esot ceļā uz skolām Latvijas reģionos, atklāja ministrijā. Vienas ierīces izmaksas ir 634 eiro.

Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP) norādījis, ka tie ir jaudīgi portatīvie datori, kurus tuvākajās dienās vispirms saņems 12 pašvaldības, kurās šobrīd ir īpaši drošības pasākumi - Varakļānu novads, Aknīstes novads, Baldones novads, Salacgrīvas novads, Krāslavas novads, Mārupes novads, Mālpils novads, Smiltenes novads, Garkalnes novads, Limbažu novads, Salaspils novada pašvaldība un Daugavpils pilsēta.

Ierobežojumi šajās pašvaldībās ir spēkā līdz 6.decembrim, un šodien Slimību profilakses un kontroles centrs plāno publiskot aktualizēto sarakstu, kas nozīmē, ka klāt šīm pašvaldībām varētu nākt vēl kādas.

Znotiņš skaidroja, ka šos datorus varēs izmantot gan skolotāji, gan tos varēs izsniegt līdzi skolēniem attālinātā mācību procesa veikšanai.

IZM plāno pabeigt portatīvo datoru iegādi līdz šā gada beigām. Viedierīces tiks nogādātas pašvaldībām, kuras atbilstoši proporcionālam sadalījumam tos nodos vairāk nekā 400 skolām. Skolas viedierīces varēs izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai, primāri tās piešķirot skolēniem no daudzbērnu un sociāli mazaizsargātām ģimenēm.

Tā kā 2020.gadā ir sākta pilnveidotā mācību satura īstenošana pamatizglītības un vidējās izglītības posmā, lai sasniegtu valsts izglītības standartos noteiktos mērķus, izglītības iestādēm jābūt nodrošinātām ar nepieciešamajiem resursiem mūsdienīgam mācību procesam, tostarp informācijas un komunikāciju tehnoloģiju aprīkojumu, pauda ministrijā.

Datori tiks piešķirti pašvaldību dibinātajām vispārējās izglītības un speciālās izglītības iestādēm, izņemot neklātienes, vakara, sociālās korekcijas iestādes un iestādes, kas saņēma Eiropas Savienības fondu atbalstu. 

Katrai iestādei paredzētā portatīvo datoru skaita noteikšanā ņemts vērā izglītības iestādē esošais izglītojamo skaits 2020.gada 1.septembrī 7.-12. klašu grupā. Plānots, ka lielākajām izglītības iestādēm tiks piešķirti aptuveni 30 datori katrai

Jau ziņots, ka 23.oktobrī noslēdzās IZM organizētais datoru iepirkums, un skolas saņems 6261 jaunu portatīvo datoru, aģentūrai LETA pavēstīja ministrijā.

Paredzēts, ka kopumā datorus saņems 425 skolas, kuras tos varēs izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai. Datori tiks piešķirti pašvaldību dibinātajām vispārējās izglītības un speciālās izglītības iestādēm, ņemot vērā skolēnu skaitu 7.-12.klašu grupā uz 2020.gada 1.septembri.

Lai nodrošinātu vienmērīgu un skolēnu skaitam atbilstošu portatīvo datoru skaita sadalījumu, skolas ir sagrupētas 20 grupās pēc skolēnu skaita.

Ar valdības 15.septembra rīkojumu IZM 2020.gadā šim mērķim tika piešķirti 3,97 miljoni eiro. Ņemot vērā piešķirto līdzekļu apmēru, cenu aptaujā par izdevīgāko atzīts uzņēmuma Baltijas informācijas tehnoloģijas piedāvājums - viena datora cena ir 634 eiro (ar PVN), atklāja ministrijā. To piegādes termiņš ir šā gada beigas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas