Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Konkursi ar un bez rezultāta

Valsts kancelejas mērķis ir atrast iespējami labāko kandidātu augstam amatam valsts pārvaldē, nevis izvēlēties vienu no tiem, kas pieteikušies konkursā. Tā Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš sacīja dienā, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja kandidātu izvērtēšanas komisija paziņoja, ka konkurss beidzies bez rezultāta.

Tikmēr cits konkurss, kurā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori izraudzījās Ilzi Cīruli, beidzās ar premjera Māra Kučinska (ZZS) vērtējumā ļoti labu rezultātu. Valdība pēc ilgiem meklējumiem apstiprināja jauno VID ģenerāldirektori, un Cīrule pirmdien sāka strādāt jaunajā amatā. KNAB priekšnieka meklējumi gan turpināsies. Trešdien KNAB vadītājam Jaroslavam Streļčenokam ir pēdējā darbdiena, un viņa vietā līdz jauna priekšnieka apstiprināšanai, par ko būs jālemj arī Saeimai, iestādes priekšnieka pienākumus pildīs KNAB vadītāja vietniece Ilze Jurča. 

Valsts kancelejas vadītājs Krieviņš piektdien iesniedza premjeram priekšlikumus par iespējamo turpmāko rīcību KNAB vadītāja meklējumos. Dokumentam ir ierobežotas pieejamības statuss, taču tas noteikts uz agrāko normatīvu prasību pamata, tāpēc, iespējams, pēc premjera ierosinājuma tiks noņemts. Arī Krieviņš apstiprināja, ka "nekā slēpjama tur nav". Kučinskis ir nolēmis konsultēties arī ar tiesībsargājošo iestāžu vadītājiem, taču viņš nepiekrīt KNAB funkciju sadalīšanai, ko ierosinājusi Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), aktualizējot iepriekšējās valdības laikā apspriesto ideju par KNAB reorganizāciju.

Jau kopš pavasara vakants ir arī Maksātnespējas administrācijas vadītāja postenis, uz kuru bez rezultāta beidzās divi konkursi. Administrācijas direktora kandidātu neizdevās atrast arī valsts pārvaldē, pretendentus uzrunājot. Kučinskis to komentēja īsi: "Jautājums par Maksātnespējas administrācijas direktoru ir manā redzeslokā." Viņš pieļauj, ka potenciālajiem kandidātiem ir svarīgi, kas notiks ar Maksātnespējas likuma grozījumiem, kuros paredzēts palielināt administrācijas funkciju apjomu. Iespējams, kandidātus atturot neziņa, vai Saeima līdz gada beigām izmaiņas likumā veiks.

Iepriekš tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) Dienai neveiksmīgos konkursus skaidroja arī ar zemo atalgojumu valsts pārvaldē, kas liedz konkurēt ar privāto sektoru. To vairākkārt uzsvēris arī Krieviņš. 

Visu Ināras Egles rakstu lasiet otrdienas, 15.novembra laikrakstā Diena!

Top komentāri

Trollis JT
T
Ja Streļčenoks turpmāk nesmīdinās tautu - tas JAU IR REZULTĀTS. Tā turpināt!
VVZ
V
Partijas ir sapinušās "lielāko kretīnu" meklējumos kā vistas pakulās. Nu jau ir aizgājis galīgā bezjēgā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas