Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievija atkārtoti plāno organizēt raķešu šaušanu Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā

Krievijas Galvenais gaisa satiksmes vadības centrs ir informējis Latvijas Civilās aviācijas aģentūru, ka Krievijas Jūras spēki no 17. līdz 19.aprīlim ir rezervējuši gaisa telpu un 19.aprīlī plāno veikt raķešu šaušanas pārbaudi gaisa telpā virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā, laikā no plkst.11:00 līdz 23:00, informē Aizsardzības ministrijā.

Krievijas puse ir aicinājusi Latvijas Civilās aviācijas aģentūru noteiktajā laika posmā slēgt gaisa telpu 20 kilometru augstumā raķešu šaušanai paredzētajā zonā aptuveni 40 kilometru no Latvijas krasta līnijas.

Aizsardzības ministrija joprojām uzskata šāda veida mācības Latvijas teritoriālo ūdeņu tiešā tuvumā par nepamatotām un provokatīvām, kā arī pauž bažas par Krievijas spējām nodrošināt drošību mācību laikā. Jau ziņots, ka piektdien Krievijas Baltijas karaflote informēja, ka 12.aprīļa vakarā īsi pirms pusnakts Kaļiņingradas apgabala piekrastē virs Baltijas jūras nakts izmēģinājumu lidojuma laikā avarējis Krievijas kara helikopters Ka-29. Abi tās apkalpes locekļi gājuši bojā, piektdien paziņoja Krievijas Baltijas karaflote.

Nacionālie bruņotie spēki sekos līdzi šo mācību norisei un arī turpmāk veiks pastiprinātu mūsu valsts robežu novērošanu.

Jau ziņots, ka Krievijas Jūras spēki raķešu šaušanas mācības Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā no 4. līdz 6.aprīlim. Mācību laikā netika izšauta neviena raķete, bet šādas mācības uzskatāmas kā daļa no Krievijas stratēģiskās komunikācijas un spēka demonstrēšanas citām reģiona valstīm.

Top komentāri

nu
n
krieva hopters noslīka BALTIJAS jūrā nesanāca šo iemācit nirt kā zemūdenei , tagad šo tur jāiznīcina jo net analogov v mire .
.
.
Bet ždanoka tajā laikā skraidīs pa Vecrīgu ar savu krievu pensionāru baru.
Hūgo Vācietis
No sākuma > pabaidīs....bet pēc tam var arī iebrukt.....krievs ir krievs !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas