Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Banka ierobežos pakalpojumu sniegšanu klātienē

Ņemot vērā valdības lēmumus Covid-19 izplatības ierobežošanai un nolūkā samazināt cilvēku plūsmu, no pirmdienas, 21.decembra, tiks ierobežota pakalpojumu sniegšana klātienē Latvijas Bankas kasē Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 1B, aģentūru LETA informēja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Virkne pakalpojumu būs pieejami pēc iepriekšēja pieraksta vai tikai attālināti.

Latvijas Bankas kasē klātienē varēs saņemt e-monetas.lv pirkumus, kas veikti līdz 18.decembrim ieskaitot, bet iegādāties kolekcijas monētas un numismātikas produktus nebūs iespējams. Latvijas Banka aicina šos produktus iegādāties e-monetas.lv un saņemt ar VAS "Latvijas pasts" starpniecību.

Klātienē pēc iepriekšēja pieraksta varēs apmainīt lata naudas zīmes pret eiro, bojātas eiro un lata naudas zīmes, kā arī iesniegt identifikācijai aizdomīgas eiro un lata naudas zīmes. Ierašanās laiks no pirmdienas, 21.decembra, jāsaskaņo pa tālruni 67022369.

Latvijas Bankā nebūs iespējams apmainīt eiro naudas zīmju nominālus, tostarp tā saucamās "cūciņas". Iedzīvotāji aicināti šī pakalpojuma izmantošanu atlikt, līdz epidemioloģiskā situācija normalizēsies.

Savukārt Kredītu reģistra izziņas varēs saņemt tikai attālināti. Elektroniski tās var saņemt Kredītu reģistra elektroniskās pašapkalpošanās vietnē " vai uz oficiālo elektronisko adresi, tās var saņemt arī pasta sūtījumu veidā.

Latvijas Banka atgādina, ka viltotas un aizdomīgas naudas zīmes iespējams iesniegt arī tuvākajā policijas iecirknī. Policijas darbinieki veiks nepieciešamās izmeklēšanas darbības un aizdomīgās naudas zīmes nosūtīs Latvijas Bankas vienotajam naudas pārbaudes centram, kas dos gala slēdzienu.

Savukārt gadījumos, kad nepieciešams apmainīt bojātas naudas zīmes, iedzīvotāji un uzņēmēji aicināti kā alternatīvu izmantot kurjerpasta pakalpojumus. Bojātās naudas zīmes kopā ar aizpildītu iesnieguma veidlapu, kas atrodama Latvijas Bankas interneta vietnē, nosūtāmas Latvijas Bankas vienotajam naudas pārbaudes centram.

Latvijas Bankas pakalpojumu sniegšana ierastajā kārtībā tiks atsākta pēc epidemioloģiskās situācijas normalizēšanās, par ko informācija sabiedrībai tiks sniegta laikus.

Latvijas Banka informē, ka tiks mainīts arī darba laiks Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās.

24. un 31.decembrī Latvijas Bankas uzturētās maksājumu sistēmas TARGET2-Latvija un Elektroniskā klīringa sistēma (EKS) strādās ierastajā darba dienas režīmā, savukārt pārējās brīvdienas un svētku dienas – 25., 26., 27.decembris, 1., 2., 3.janvāris – būs attiecīgo sistēmu brīvdienas. Visās šajās brīvdienās un svētku dienās Latvijas Banka turpinās nodrošināt EKS sistēmas zibmaksājumu servisu, tai skaitā savienojumu ar TARGET2 sistēmas ātro maksājumu norēķinu (TIPS) pakalpojumu un "EBA Clearing" zibmaksājumu sistēmu RT1. Zibmaksājumu pakalpojumu ieviesušo komercbanku klienti zibmaksājumus var veikt 24/7/365 režīmā arī svētku dienās un brīvdienās, turklāt sekunžu laikā.

Pirmssvētku dienās, 23. un 30.decembrī, Kredītu reģistra ziņu pieprasījumi uz oficiālo e-adresi un pasta sūtījuma veidā tiks izskatīti līdz plkst.16.30.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas