Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Levits: Mēs nevaram mainīt elektroenerģijas cenas, bet varam sniegt atbalstu tiem, kam tas ir nepieciešams

lektrības un enerģijas cenu pieaugums ir visas pasaules jautājums, un Latvija nav izņēmums, un, lai gan tirgus cenas mēs nevaram mainīt, mēs varam sniegt atbalstu tiem, kam tas ir nepieciešams, šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Premjers norādīja, ka, lai gan Eiropā elektroenerģijas cenas ir palielinājušās, valdība ir atbildējusi uz šo izaicinājumu ar pieciem dažāda veida pabalsta veidiem valsts iedzīvotājiem - ir dubultoti naudas līdzekļi aizsargātajiem lietotājiem, dubultots ir arī mājokļu pabalsts, senioriem vecuma grupā virs 60 gadiem visu ziemu tiek maksāti 20 eiro, obligātā iepirkuma komponente ir samazināta par 65%, kā arī uz pusi samazinātas sadales tīklu izmaksas.

"Ar šiem pieciem kombinētiem pabalsta veidiem mēs palīdzam samazināt iedzīvotāju izdevumus šajā sarežģītajā laikā. Kas mums jādara vidējā un ilgākā termiņā?! Valdība vakar uzklausīja ekonomikas ministra ziņojumu par jūras vēja parka attīstības gaitu, kas ir Latvijas un Igaunijas kopīgs projekts. Tā mērķis ir palielināt ražošanas jaudas Latvijā un Baltijā kopumā," sacīja Kariņš.

Viņa ieskatā, tas padarīs tirgu piesātinātāku ar saražoto elektrību un palīdzēs noturēt zemākas cenas arī nākotnē, savukārt īstermiņā tiks izmantoti dažāda veida pabalsti, kas jau patlaban ir spēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas