Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Līdz 1.decembrim meklēs iespējas KNAB darba efektivizēšanai

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) uzdevumā piektdien izveidota augsta līmeņa ekspertu darba grupa Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) likuma regulējuma pilnveidošanai un iestādes darba efektivizēšanai.

Darba grupu, kam likumprojekts jāsagatavo līdz 1.decembrim, vadīs Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

Dreimane uzsvērusi, ka prioritāte ir normalizēt iestādes darbu, nodrošinot tās pamata funkcijas – korupcijas novēršanu un apkarošanu, nevis neproporcionāli lielus laika un cilvēkresursus tērēt ar pamatdarbu nesaistītām darbībām. Zināms, ka KNAB ieildzis iestādes vadītāja Jaroslava Streļčenoka un viņa vietnieces Jutas Strīķes konflikts - Strīķe šonedēļ ar priekšnieka rīkojumu jau otrreiz atbrīvota no darba KNAB.

"Sistemātisko un ilgstoši neatrisināto problēmsituāciju dēļ šobrīd pastāv risks stratēģiski svarīgas institūcijas nepilnvērtīgam darbam un visām no tā izrietošajām sekām. Tādēļ tiks izstrādātas izmaiņas KNAB likumā, iestrādājot konkrētus Ministru prezidentam iesniegtos priekšlikumus KNAB pārvaldības un efektivitātes uzlabošanai, tai skaitā, precizēt iestādes amatpersonu juridisko statusu, premjera veiktās pārraudzības saturu un apjomu,” izteikusies Dreimane.

Viņa norādījusi, ka darba grupas izstrādātajam likumprojektam jāparedz risinājums arī KNAB priekšnieka disciplināratbildības reglamentam, kas regulētu priekšnieka atbildību, gan nodrošinātu garantiju pret risku, ka disciplinārā atbildība varētu tikt izmantota, lai ļaunprātīgi ietekmētu biroja darbību. Tāpat likumprojektā jāparedz KNAB pašpārvaldes – biroja padomes – lomas pastiprināšanu. Darba grupai jāizvērtē nepieciešamība KNAB likumā saglabāt biroja teritoriālās nodaļas kā biroja struktūrvienības u.c.

Darba grupa ir izveidota, balstoties uz augsta līmeņa ekspertu grupas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadībā izdarītajiem secinājumiem un Ministru kabineta lēmumu.

Darba grupā, kas izstrādās likumprojektu par grozījumiem KNAB likumā, piedalīsies arī Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece Baiba Bāne, Valsts kancelejas Valsts pārvaldes attīstības departamenta vadītāja vietnieks Ģirts Blumers, Augstākās tiesas Judikatūras nodaļas vadītājs Pāvels Gruziņš, Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietniece Solveiga Līce, Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes Juridiskās daļas vadītāja Līga Loca, Tieslietu ministrijas Valststiesību departamenta direktore Sanita Mertena, Ģenerālprokuratūras Darba analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas prokurors Salvis Rūtiņš, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Terinka.

Darba grupai likumprojekts jāiesniedz Ministru prezidentam līdz šā gada 1.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas