Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājā ierīkos nakts patversmi cilvēkiem reibumā

Liepājā līdz šī gada beigām ierīkos zemākā līmeņa nakts patversmi, kur uzņems personas alkohola reibumā, informē Liepājas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Liepājā pašlaik darbojas nakts patversme, kur var apmesties aptuveni 140 bezpajumtnieki, taču pajumte tiek sniegta tikai personām, kas nav alkohola reibumā. Savukārt Liepājas Pašvaldības policijas īslaicīgās aizturēšanas telpās cilvēks var uzturēties tikai līdz 12 stundām. Tāpēc nolemts izveidot zemākā līmeņa patversmi bezpajumtniekiem, kuri ir vieglā alkohola reibumā vai joprojām nav pilnībā atskurbuši, skaidroja Jākobsone.

Kā uzskata Liepājas Sociālā dienesta direktore Iveta Bartkeviča, zemāka līmeņa patversme būs labs risinājums Liepājai. "Ja cilvēks nav tik nepiedienīgā izskatā, ka nevarētu atrasties uz ielas, viņš ir bez dzīvesvietas un patversmē netiek ielaists, tad varēs atrast pagaidu patvērumu turpat patversmes pirmajā stāvā. Šādas patversmes jau darbojas Rīgā un Klaipēdā."

Zemākā līmeņa patversmē būs četras telpas ar pavisam vienkāršiem apstākļiem - bez gultām, bez ēdināšanas, bet ar apsildāmām grīdām, vannas istabu un tualeti. Zemākā līmeņa patversmē varēs izvietot ap 20 cilvēkiem.

Zemākā līmeņa patversme atradīsies vienā ēkā ar pašreizējo nakts patversmi Flotes ielā 7. Ēkas pirmajā stāvā jau sākti renovācijas darbi, lai līdz decembra beigām tur ierīkotu zemākā līmeņa nakts patversmi.

Patversmes vienkāršoto renovāciju veic SIA MK Būvniecība. Kopējās būvniecības izmaksas ir 39 669 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas