Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

LIZDA patlaban nevēlētos piedzīvot ministra maiņu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) patlaban nevēlētos piedzīvot ministra maiņu, jo tā atstāj sekas uz nozari. "Es tikai gribētu redzēt, ka pašreizējais ministrs Vjačeslavs Dombrovskis ir cīnītājs. Mēs ļoti priecājāmies, kad viņš kā prioritāti savā darbā izvirzīja tieši pedagogu algu paaugstinājumu, bet tagad rādās, viņš ir pieņēmis FM viedokli, ka 295 lati ir tā līnija, kuru mēs nepārkāpjam," laikrakstam Diena norādījusi  LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Arodbiedrība no IZM gaidījusi krietni vairāk. Proti, ka tā nāks klajā ar konkrētiem aprēķiniem un tālāku redzējumu. "Pretēji gaidītajam, ministrijas darbinieku vidū bija vērojams komunikācijas trūkums. Bija minstināšanās un bakstīšanās, un līdz ar to zuda jebkāda pārliecība, ka tas ir kas normāls un pārdomāts," stāsta LIZDA pārstāve, piebilstot, ka lielu darbu memoranda izstrādē ieguldījusi Finanšu ministrija (FM).

Aicināts komentēt pašreizējo situāciju, FM pārstāvis Aleksis Jarockis ir skeptisks: "Šis jautājums ir IZM kompetencē un atbildībā. Mēs piedalījāmies tāpēc, ka tā lika Valdis Dombrovskis." Viņš arī uzsver, ka FM atbildīgās ministrijas vietā esot veikusi milzu darbu. "Nekad tik daudz nekvalitatīva darba mēs nebijām saņēmuši ne no vienas nozares ministrijas, mums patiešām bija jāiedziļinās politikas jautājumos, koeficientos, aprēķinos, skolēnu un skolotāju skaitā, algu pamatlikmēs. Mums visam tam vajadzēja iet cauri, jo IZM trūka kapacitātes pašiem izveidot pamatotus aprēķinus, kas reizē būtu arī objektīvi."

Izglītības ministrs gan kritikai nepiekrīt un uzsver - IZM darbinieki esot strādājuši ļoti daudz. "Es negribētu kaut kādā veidā noniecināt mūsu ministrijas darbinieku paveikto. Protams, mēs esam pateicīgi arī FM par tās sniegto palīdzību," norāda V. Dombrovskis.

Diena.lv jau vēstīja, ka nākamnedēļ - ceturtdien, 24.oktobrī, LIZDA plāno rīkot izglītības un zinātnes darbinieku piketu, jo nav apmierināti ar pedagogu atalgojumu.

Plašāk lasiet Aļonas Zanderes rakstā Piketā prasīs lielākas pedagogu algas un skaidrību par nākotni otrdienas laikraksta Diena 4.-5.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas