Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

LTRK: Saeima novilcina uzņēmējdarbībai būtisku lēmumu pieņemšanu

Vairāki uzņēmējdarbības vides pilnveidei nepieciešami lēmumi nodokļu un nodevu jomā šobrīd ir iestrēguši Saeimā, norāda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. Viņš uzsver, ka pretēji uzņēmēju gaidām politiskās partijas priekšlikumus šo problēmjautājumu atrisināšanai neaplūko arī savās priekšvēlēšanu programmās.

"Uzņēmēji dažādās sanāksmēs gan ar nozaru ministru pārstāvjiem, gan Saeimas deputātiem diskutējuši par nepieciešamību ieviest reversās PVN maksāšanas kārtību būvniecībā un citos pakalpojumos, kā arī iniciatīvu nepiemērot soda naudas par nodokļu parādiem, kas izveidojušies līdz 2010.gada 1.septembrim," atgādina J.Endziņš, paužot neizpratni, ka laikietilpīgās diskusijas lēmumos līdz šim tā arī nav rezultējušās.Reversās PVN maksāšanas kārtības ieviešanu pakalpojumiem uzņēmēji redz kā vienu no efektīvākajiem instrumentiem ēnu ekonomikas apkarošanai: tas būtu mehānisms, ar kura palīdzību būtiski palielināt valsts budžeta ieņēmumus un mazināt cirpienus publiskajā sektorā, tajā skaitā samazinot valsts pārvaldē strādājošo atalgojumus. Turklāt reversā PVN maksāšanas prakse sevi Latvijā jau attaisnojusi kokrūpniecības sektorā.Vairums nodokļu parādu ir aizvadītajos gados īstenotās, neprognozējamās nodokļu politikas sekas. Ja valsts vēlas iet izlīguma ceļu un no uzņēmējiem iekasēt nenomaksātos nodokļus, ir jāatsakās no jebkādas soda naudas piemērošanas par nodokļu parādiem, kas izveidojušies līdz 2010.gada 1.septembrim. "Šobrīd, kamēr gaidām lēmuma pieņemšanu uzņēmēju parāds pret valsti no aptuveni 500 miljoniem latu jau pieaudzis līdz turpat vienam miljardam," atzīmē J.Endziņš."Zinot, ka nākamā gada valsts budžeta veidošanā neiztikt bez konsolidācijas, neizpratni rada tas, ka partijas maz vai vairumā gadījumu nemaz nerunā par to, kā palielināt ieņēmumus vai gluži pretēji – samazināt izdevumus valsts budžetā," norāda LTRK vadītājs.Uzņēmēji nav apmierināti arīdzan ar Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātajos grozījumos likumā par nodokļiem un nodevām ietverto un rosina turpināt atklātu diskusiju par vairākiem likumprojekta punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas