Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LTRK atkārtoti aicina pārtraukt jebkādu ekonomisko sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) atkārtoti aicina politikas veidotājus pārtraukt jebkādu ekonomisko sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju, informēja LTRK pārstāvji.

LTRK uzsver, ka demokrātijas un starptautisko tiesību normu ievērošana ir fundamentāli svarīga Latvijas un pasaules stabilitātei un drošībai, papildinot, ka jau vairāk nekā divus gadus Krievija īsteno brutālu karu Ukrainā, kura atbalstīšanā iesaistījusies arī Baltkrievija.

Organizācijas ieskatā ekonomisko sadarbību, kas pēc būtības ir asiņains bizness, ir jāpārtrauc, kā arī Latvijas sabiedrībai kopumā ir nepieciešami skaidri un drosmīgi politiski lēmumi.

LTRK atgādina, ka nacionālā līmenī vajadzētu īstenot pēc iespējas plašus savstarpējās tirdzniecības, tostarp importa un eksporta, un tranzīta aizliegumus un ierobežojumus visās preču un pakalpojumu grupās ar Krieviju un Baltkrieviju.

Tāpat LTRK norāda, ka Ekonomikas ministrijai vajadzētu publicēt un regulāri atjaunot sarakstu ar uzņēmumiem, kuri turpina veidot biznesu ar Krieviju un Baltkrieviju - importējot no un eksportējot preces un pakalpojumus uz minētajām valstīm.

Savukārt Eiropas Savienības (ES) līmenī organizācija aicina atbildīgajām Latvijas institūcijām ierosināt un panākt pilnīgu un vienlaicīgu savstarpējās tirdzniecības un tranzīta aizliegumu starp ES valstīm un Krieviju, Baltkrieviju.

LTRK ieskatā tikai nacionāla līmeņa ierobežojumi nebūs efektīvi un negatīvi ietekmēs Latvijas komersantu konkurētspēju salīdzinājumā ar pārējām ES valstīm.

Tāpat ES līmenī vajadzētu turpināt aktīvu darbu pie tālākas ekonomiskās sadarbības ierobežošanas, kā arī veikt aktīvu darbu pie sankciju režīma piemērošanas uzraudzības, lai nodrošinātos pret ES un citu starptautisko partneru noteikto sankciju apiešanu, atzīmē LTRK.

LTRK ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Kamerai ir apmēram 6000 biedru. LTRK ir Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas un Starptautiskās Tirdzniecības palātas biedre.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē