Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Muita novērsusi gandrīz 180 000 cigarešu kontrabandu

Muita, veicot kravas transportlīdzekļu kontroli, novērsusi cigarešu kontrabandu, kur kopumā 8999 paciņas cigarešu jeb 179 980 cigaretes bija paslēptas konteinerā ar ferohroma kravu un refrižeratoru tipa piekabju konstrukcijās, informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.

Ceturtdien, 5.septembrī, "Rēzeknes II" muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas, pamatojoties uz aizdomām par nedeklarētu preču slēpšanu konteinerā, veica ferohroma kravas padziļināto kontroli. Tās laikā tika konstatēts, ka zem dzelzs un hroma sakausējuma gabalu kārtas ir noslēptas kartona kastes ar cigaretēm. Iepakojumos atradās kopā 6000 paciņu cigarešu jeb 120 000 cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt Terehovas MKP amatpersonas 5.septembrī, veicot muitas kontroli kravas automašīnai, kas bija iebraukusi no Krievijas, konstatēja kontrabandas cigarešu slēptuvi transportlīdzekļa konstrukcijā. Skenēšanā iegūto attēlu analīzē muitas amatpersonas identificēja aizdomīgu vietu puspiekabes priekšdaļā izvietotajā saldēšanas iekārtā, tāpēc transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātajai kontrolei. Demontējot aizsargpaneļus, tika konstatēts, ka iekārtā ir paslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas 1500 paciņas cigarešu jeb 30 000 cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Ceturtdien, 5.septembrī, kontrabandas cigarešu slēptuvi transportlīdzekļa konstrukcijā konstatēja arī Pāternieku MKP amatpersonas. Pamatojoties uz automatizētās riska analīzes rezultātiem, automašīna, kas iebrauca no Baltkrievijas, tika novirzīta pārbaudei ar kravu kontroles rentgena iekārtu. Izanalizējot skenētos attēlus, muitas ekspertam radās aizdomas par slēptu nedeklarētu preci puspiekabes saldēšanas iekārtas dzinēja nodalījumā. Demontējot aizsargpaneļus, tika konstatētas cigaretes. Slēptuvē atradās 1499 paciņas cigarešu jeb 29 980 cigarešu "Queen Superslims" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Valsts budžetā nesamaksātā nodokļu summa par šādu kopējo daudzumu cigarešu ir aptuveni 42 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes - tabakas izstrādājumu kontrabandu ievērojamā apmērā, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas