Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Naudas meklēšanas suņi lidostā pirmo reizi uzoduši nedeklarētu naudu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) skaidras naudas meklēšanas suņi svētdien, 16.septembrī, starptautiskajā lidostā "Rīga" uzgājuši nedeklarētu skaidru naudu - 15 000 eiro jeb aptuveni 10 500 latu. Šī ir pirmā reize, kad speciāli apmācītie VID dienesta suņi palīdzējuši atklāt nedeklarētu naudu.

Kā aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā, suņi naudu uzgājuši kāda Krievijas pilsoņa bagāžā. Viņš Rīgā bija ieradies ar reisu Maskava-Rīga. Par konstatēto pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Kopumā līdz šim gadījumam šā gada astoņos mēnešos bija konstatēti divi pārkāpumi saistībā ar skaidras naudas nedeklarēšanu.

Šā gada 4.februārī Valsts policija dzelzceļa stacijā "Rīga" uz perona aizturēja Latvijas iedzīvotāju, kas ar vilcienu bija ieradies no Maskavas. Pie vīrieša tika atrasti 67 600 eiro (aptuveni 47 320 latu). Personai uzlikts 100 latu naudas sods. 20.jūnijā, pārbaudot vilcienu reisa Maskava-Rīga pasažieru bagāžu, Krievijas pilsoņa bagāžā likumsargi atrada nedeklarētus 24 000 eiro (aptuveni 16 800 latu). Par izvairīšanos no skaidras naudas deklarēšanas pasažierim piespriests 150 latu sods.

Kā ziņots, divus suņus skaidras naudas meklēšanai no Nīderlandes sabiedrības "Alpha Securus Group" VID iegādājās par 4076 latiem. Darbu viņi sāka šā gada augustā.

Abi VID nopirktie skaidras naudas meklēšanas darba suņi ir divus gadus veci. Suņu apmācībām nepieciešamās banknotes VID ieguva no citiem valstu muitas dienestiem. Suņi tiek apmācīti, "izmantojot dažādu valūtu banknošu paraugus, kas ir padarīti nederīgi lietošanai kā maksāšanas līdzeklis". VID norādīja, ka "lats neož pēc lata un dolārs pēc dolāra", bet ir citas pazīmes, pēc kurām suņi tiek apmācīti liela apjoma skaidras naudas atrašanā. Šīs pazīmes gan VID neatklāj.

Likums paredz ikvienai personai, kas iebrauc Eiropas Savienībā (ES) vai izbrauc no tās caur ārējās robežas kontroles punktiem un ved 10 000 eiro (7028 latus) vai vairāk skaidrā naudā vai ekvivalentu summu citās valūtās vai viegli konvertējamos aktīvos, piemēram, obligācijās, akcijās, ceļojuma čekos u.tml., šos līdzekļus deklarēt muitā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas