Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Naudas meklēšanas suņi nepilnas nedēļas laikā uzoduši vairāk nekā 34 000 eiro

Veicot muitas kontroles pasākumus starptautiskajā lidostā "Rīga", Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas ar darba suņiem nepilnas nedēļas laikā atklājušas divus skaidras naudas nedeklarēšanas gadījumus. Abos gadījumos kopā pasažieru bagāžās tika atrasta skaidra nauda, kas ekvivalenta 34 779 eiro (24 345 latiem).

Kā aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā, vakar dienesta kinologs ar darba suni Naomi, veicot no Maskavas ieradušos pasažieru kontroli, kāda Krievijas pilsoņa rokas bagāžā atrada nedeklarētus 19 580 eiro un 8000 Krievijas rubļu (134 latus).

Pasažieris šķērsoja "zaļo koridoru", tādā veidā apliecinot, ka bagāžā neatrodas preces, kas būtu jādeklarē, vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta vai ierobežota. Tā kā skaidras naudas meklēšanā apmācītais darba suns pievērsa pastiprinātu uzmanību šī ceļotāja somai, tika veikta personas bagāžas pārbaude un somā atrasta skaidrā nauda.

Savukārt skaidras naudas meklēšanas suņa Naika pirmais atklājums bija 16.septembrī, kad, pārbaudot reisa "Maskava-Rīga" pasažierus, kāda Krievijas pilsoņa bagāžā tika atrasti 15 000 eiro (10 500 latu) skaidrā naudā.

Abos gadījumos personām par izvairīšanos no skaidras naudas deklarēšanas noformēti protokoli saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 190.15 pantu, kas paredz naudas sodu līdz 200 latiem.

VID atgādina, - ja robežas šķērsošanas brīdī ceļotāja uz vai no trešajām valstīm rīcībā ir skaidras naudas līdzekļi, kas ekvivalenti vai pārsniedz 10 000 eiro (7000 latu), viņam jādodas pa "sarkano koridoru". Tādējādi persona apliecina, ka tās rīcībā ir deklarējama prece.

Pēc tam VID muitas amatpersona ceļotājam izsniegs deklarācijas veidlapu skaidras naudas deklarēšanai uz valsts robežas. Deklarācijā būs jānorāda ziņas par deklarētāju, skaidras naudas īpašnieku, paredzēto naudas saņēmēju, naudas summu un veidu, izcelsmi, izlietošanas mērķi, transportlīdzekļa veidu un maršrutu.

Gadījumos, kad fiziskas personas rīcībā ir kādas citas valsts valūta, tās vērtība tiek pārrēķināta eiro saskaņā ar attiecīgajā datumā Latvijas Bankas noteikto valūtas kursu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas