Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

No ceturtdienas visiem bērnudārzu darbiniekiem jānēsā sejas maskas

No ceturtdienas, 3.decembra, visiem pirmsskolas izglītības iestādēs strādājošajiem būs jānēsā sejas maskas, preses konferencē informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts.

Viņš skaidroja, ka vakar valdībā pieņemti jauni Covid-19 epidēmiju ierobežojoši pasākumi, kas paredz, ka no 7.decembra klātienē mācību process drīkstēs notikt tikai bērnudārzos un 1.-4.klasēs, ievērojot trīs kvadrātmetru platību katram izglītojamajam, un no rītdienas bērnudārzos strādājošajiem visu laiku jābūt uzvilktai sejas maskai.

Tāpat nolemts, ka no 4.janvāra visiem skolās gan mācību procesā, gan ārpus stundām būs jālieto sejas maskas. Tas nozīmē, ka sejas maskas būs jālieto skolotājiem un skolēniem.

Attiecībā uz augstāko izglītību, profesionālo izglītību, neformālo un pieaugušo izglītību veiktas izmaiņas praktisko darbu norisē. Ja līdz šim praktiskās nodarbības drīkstēja notikt klātienē, pulcējot līdz desmit personām, tad turpmāk nodarbības drīkstēs notikt tikai individuāli - audzēknim ar pasniedzēju.

Klātienē interešu izglītība arī turpmāk varēs notiks tikai individuāli.

Vienlaikus izmaiņas skārušas arī sporta nozari, un turpmāk klātienē iekštelpās treniņi drīkstēs notikt tikai profesionālajiem sportistiem. Citiem treniņi iekštelpās drīkstēs notikt tikai individuāli vai ar treneri. Ārpus telpām treniņi drīkstēs notikt līdz desmit personu grupā.

Preses konferencē Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs stāstīja, ka no medicīniskā viedokļa masku lietošana fizisko aktivitāšu laikā nebūtu vēlama, jo tad rastos grūtības ar elpošanu, tomēr sejas maskas lietošana pirms un pēc fiziskas aktivitātes būtu atbalstāma.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka būtiska loma fitnesa klubos ir arī distances ievērošanai un kārtīgai vēdināšanai, jo fizisku aktivitāšu laikā cilvēks elpo dziļāk un intensīvāk, kas potenciāli apdraud citus zāles apmeklētājus, ja sportot ieradusies saslimusi persona.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien nolēma Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 11.janvārim, kā arī ieviest jaunus ierobežojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas