Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Sešās sēdēs un ar dažiem pārsteigumiem Saeima pieņem administratīvi teritoriālo reformu; sākas pārejas posms līdz pašvaldību vēlēšanām

No Latvijas kartes dzēš 78 novadus un atstāj 42 pašvaldības

Saeima 10. jūnijā ar 58 koalīcijas balsīm par, 12 Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas un trim neatkarīgo deputātu balsīm pret, 20 Saskaņas frakcijas deputātiem atturoties, pieņēmusi galīgajā lasījumā jaunu Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu. Tādējādi noslēdzies viens ļoti ilgs un pretrunīgi vērtēts posms novadu reformas īstenošanā.

Top komentāri

ES
E
cik labi,ka vismaz salacgrīvas domi izformēs,tur tik daudz liekēžu saņemts darbā,ka nav kur visiem sasēst,lai atstāj saimniekos Ladusānu un pietiek,pārējie lai iet uz zivju rūpnīcu strādāt,lai zin ka maizi pelnīt,nevis bikses deldēt! nelikumības jābeidz !
veco rajonu reobežās
v
Reformai jau pirms 20 gadiem bija jābūt pavisam vienkāršai - pirmā līmeņa pašvaldības bija jāveido veco rajonu reobežās, jo tā bija izveidota infrastruktūra. Izņēmums ir Rīgas rajons, kas vija jādala 3 daļās. Toreiz reformu sačakartēja ZZS un iznāca tas murgainais lupatdeļis. Tagad viņi, paldies Dievam, ir opozīcijā.
jānis
j
Apsveicu visus! Bļāvēji, kam nepatīk nekas, izņemot sava labklājība, būs vienmēr. ZZS iepuvušie pagastveči lai iet strādāt, ja zin, ko tas nozīmē. Radiniekus, protams, ņemot līdzi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas