Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Par 13,971 miljonu eiro plāno pārbūvēt trīs autoceļu posmus

Ekonomikas sildīšanai VAS Latvijas valsts ceļi (LVC) par 6,898 miljoniem eiro plāno pārbūvēt autoceļu Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37), par 3,966 miljoniem eiro autoceļu Saldus-Kūdra (V1162) un par 3,107 miljoniem eiro autoceļu Krievijas robeža-Rēzekne-Ludza-Lietuvas robeža (A13), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

LVC šonedēļ izsludināja iepirkumu par autoceļu pārbūvi.

Autoceļam Pļaviņas-Madona-Gulbene plānots veikt asfalta seguma pārbūvi posmam no 0,12.kilometra līdz 7,37.kilometram. Prognozētā līgumcena ir 6,898 miljoni eiro. Pretendenti pieteikties konkursā var līdz 25.jūnijam.

Autoceļam Saldus-Kūdra plānots pārbūvēt asfalta segumu no 0.kilometra līdz 8,2.kilometram. Iepirkuma prognozētā līgumcena ir 3,966 miljoni eiro. Pieteikties dalībai konkursā var līdz 9.jūnijam. 

Savukārt autoceļam Krievijas robeža-Rēzekne-Ludza-Lietuvas robeža (A13) plānots veikt asfalta segas atjaunošanu posmā no 14,09.kilometra līdz 31,24.kilometram. Prognozētā līgumcena ir 3,107 miljoni eiro. Pieteikumus var iesniegt līdz 15.jūnijam. 

Visi trīs ceļu posmi iekļauti LVC sarakstā ar autoceļu posmiem, kurus plānots remontēt par valdības piešķirtajiem 75 miljoniem eiro ekonomikas sildīšanai, lai mazinātu Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes ietekmi.

LETA jau vēstīja, ka 28.aprīlī valdība nolēma no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Satiksmes ministrijai finansējumu, kas nepārsniedz 75 miljonus eiro projektu īstenošanai autoceļu jomā.

LVC par papildu piešķirtajiem līdzekļiem plāno būvdarbus 71 valsts ceļu objektā, kā arī atsevišķos satiksmes drošības uzlabošanas projektos. Tiks sakārtoti kopumā 583 kilometri valsts autoceļu un astoņi tilti.

Top komentāri

Pļaviņu-
P
Gulbenes posms patiešām bija šausmīgs. Vēlu ceļiniekiem veiksmi. Vēlu amatpersonām Satiksmes ministrijā un kas zin kur vēl ... beidzot pamanīt, cik šausmīgs, cik murgains un cik bīstams ir komplicētais krustojums pie Pļaviņām. Minēto atjaunošanas darbu sakarā tur varētu beidzot uztaisīt vienkāršu apli. Zemes taču pietiek? Rīgas kungi, atveriet acis!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas