Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pašvaldību investīciju projektiem novirzīs 150 miljonus eiro

Investīciju plānam pašvaldībām tiks piešķirts papildu finansējums 150 miljonu eiro apmērā, pirmdien vienojusies finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

Finanšu ministrijā (FM) aģentūrai LETA stāstīja, ka, izvērtējot plānoto investīciju aktualitāti un jaunos apstākļus ekonomikā reģionos un valstī kopumā, pašvaldību atbalsta projektiem tiks pārdalīts Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu 150 miljonu eiro apmērā.

"Valsts ekonomikas lejupslīdes laikā ES fondu finansējums jāiegulda efektīvākajos projektos. Atbalsts tiks piešķirts tautsaimniecībai būtiskiem projektiem ar augstu gatavības pakāpi," norādīja FM.

Papildu finansējums tiks piešķirts no aizdevuma, kas saņemts no Ziemeļu Investīciju bankas (ZIB). Paredzams, ka pašvaldības aizņēmu projektu realizēšanai varēs saņemt no Valsts kases un izdevīgiem nosacījumiem. Finansētas tiks gan projektu attiecināmās, gan neattiecināmās izmaksas.

Vienlaicīgi FM piebilda, ka darba grupa turpina uzklausīt visu nozaru ministriju sniegto informāciju par ES fondu ieviešanas progresu un diskutē par priekšlikumiem ES fondu finansējuma pārdalēm. Pēc finansējuma iespēju un vajadzību apkopojuma FM sagatavos priekšlikumus ES fondu finansējuma pārdalēm.

Gala lēmums par ES fondu pārdalēm tiks iesniegts izskatīšanai FM vadītajā Covid-19 radīto ekonomisko seku operatīvās novēršanas vadības grupā, bet maija sākumā šos priekšlikumus virzīs izskatīšanai Ministru kabinetā. Pēc priekšlikuma apstiprināšanas Ministru kabinetā tiks grozīta ES fondu darbības programma "Izaugsme un nodarbinātība".

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm. Ņemot vērā sarežģīto situāciju, valdība un Saeima lēmusi par dažādām atbalsta formām uzņēmējiem un krīzes dēļ bez darba un ienākumiem palikušajiem cilvēkiem.

Top komentāri

tas ir labi. Būs ko zagt!
t
!
Tenis
T
Latvija ir nekavejoties jaatjauno Karla Ulmana izveidota banka Zemes un Hipotekara banka, kura piedereja Latvijas valstij un ar kuras starpniecibu brivaja, demokratiskaja Latvija lidz 1940 gadam, lidz Latviju okupeja un pret latviesu tautu izversa holokaustu un genocidu Padomju Krievijas komunistiskais rezims un si rezima kalpi, sulaini, tika veidota un organizeta Latvijas tautsaimnieciba, nambuvniecibas, uznemejdarbibas,.....attistiba, tika izsniegti krediti zemniekiem, rupniekiem....lai attistitu razosanu, buvetu majas, rupnicas, zemnieku saimniecibas..... Pec Latvijas atjaunosanas Zemes un Hipotekaro banku izsaimniekoja un iznicinaja Latvijas cela zaglu bandas- partijas ieliktenis Inesis Feiferis ar savu draugeli Aigaru Stokenbergu.....lidz sodienai sie neliesi nav tiesati un soditi, nav arguties pazudusie milijoni no sis bankas........ Visas ES valstis ir valsts bankas caur kuram tiek realizeta valsts tautsaimnieciba, atbalstiti zemnieki, uznemeji.....tikai Latvija nav .
Alberts
A
NEVIS BIZNESAM PIEŠĶIR, KAS IR EKONOMIKAS MOTORS, JO TIKAI BIZNESS STRĀDĀ, BET PIEŠĶIR LAI VALSTS SEKTORA PARAZĪTI VAR VĒL VAIRAK PARAZITĒT!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas