Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pedagogi draud nesākt mācību gadu noteiktajā laikā

Pedagogi ir gatavi nesākt mācību gadu laikā, ja valsts un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) neatradīs skolotāju algām trūkstošos trīs miljonus latu, vēsta portāls _Lsm.lv_IZM pirmdien paziņojusi, ka nepareizu aprēķinu dēļ trūkst seši miljoni latu. Puse nepieciešamās summas atrasts pašā IZM budžetā, bet pārējo ministrija aicina izmaksāt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Jau vēstīts, ka sakarā ar grozījumiem Izglītības likumā IZM lūgusi arī pusmiljonu latu mācību literatūras iegādei.Sākotnējais aprēķins par papildus nepieciešamajiem sešiem miljoniem latu, izrādījies neprecīzs. Pašlaik papildus jālūdz vēl 3,5 miljoni latu. Kļūda ir radusies, aprēķinot mērķdotācijas skolotājiem. Sistēma bijā pārāk daudz atkarīga no viena ierēdņa, kuram aizejot, lietas kārtīgi netika nodotas. Jaunie cilvēki ir pieļāvuši kļūdu. Svarīgākais dotajā brīdi izdarīt visu, lai algas pedagogiem izmaksātu gan šogad, gan nākamgad," Latvijas Radio korsespondentei norāda izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).Premjers Valdis Dombrovskis (V) norāda, ka līdzekļos neparedzētiem gadījumiem prasīto 3,5 miljonu latu nav. Pēc tam, kad tiks izmaksātas kompensācijas par plūdu radītiem zaudējumiem, paliks vien nepilni 200 000 latu.Premjers norāda, ka šajā gadījumā jāmeklē citi risinājumi. Iespējama līdzekļu pārdale IZM vai starp citām ministrijām, nevar pilnībā izslēgt arī budžeta grozījumu scenāriju.Par to, ka problēmas ar naudu būs, IZM informēja arī pedagogu arodbiedrība. Tagad skolotāji neizslēdz iespēju rīkot protesta akciju un nesākt jauno mācību gadu noteiktajā laikā.Finanšu ministrija norāda, ka problēmas radušās arī tāpēc, ka plānotās reformas izglītības nozarē nav tikušas īstenotas. Jau vēstīts, ka finanšu ministrija uzskata – pieprasījumu pēc papildus finanšu līdzekļiem var iesniegt tikai kopā ar strukturālām reformām.IZM budžeta plānošana izmainījās pēc tam, kad no amata tika atstādināta valsts sekretāra vietniece finanšu jomā Inga Štāle par pārkāpumiem, kas tika pieļauti deviņu miljonu latu datoru iepirkumā, vēsta Lsm.lv



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas